Την πρόταση να πραγματοποιηθεί μια κοινή εκδήλωση για τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού, υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης, εξέφρασε απόψε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

«Και φέτος θα γίνουν χωριστές εκδηλώσεις, μια στην πλατεία Αγίας Σοφίας και μία στην πλατεία Αριστοτέλους. Θέλω να πω ότι είναι κρίμα να χαλάει η δραστηριότητα από μια διαμάχη που έχουν μεταξύ τους δύο σύλλογοι. Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει προτείνει να γίνει μια εκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων, όμως δεν θέλουν. Με το ζόρι δεν γίνεται τίποτα», είπε ο κ. Μπουτάρης.

Εξάλλου, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Σταύρο Καλαφάτη, προσήλθε στη συνεδρίαση με σχέδιο ψηφίσματος για την γενοκτονία των Ποντίων, προτείνοντας την υιοθέτησή του από το δημοτικό συμβούλιο.

«Διερμηνεύοντας το κοινό αίσθημα των πολιτών, με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο υπογραμμίζουμε τη συμπαράστασή μας στους δίκαιους αγώνες του ποντιακού ελληνισμού για τη διεθνοποίηση του ζητήματος της Γενοκτονίας.

Βρισκόμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια πατριδοκαπηλείας, όσο και στη μηδενιστική αντίληψη των εννοιών της πατρίδας και του έθνους», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σχέδιο ψηφίσματος.Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης συνεχίζεται.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από