Ένας από τους σημαντικότερους διοικητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε σε έκρηξη κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού στη Συρία, δήλωσε την Παρασκευή πηγή προσκείμενη στη σιιτική οργάνωση του Λιβάνου στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Νωρίτερα, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο διοικητής της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή το βράδυ της Τρίτης.

«Ένας από τους βασικούς διοικητές της Χεζμπολάχ, ο Μουστάφα Μπαντρεντίν, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ισχυρής έκρηξης σε ένα από τα κεντρικά γραφεία του κινήματος της λιβανικής αντίστασης κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού», δήλωσε η ίδια πηγή.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι ο Μπαντρεντίν «μετείχε στις περισσότερες επιχειρήσεις της ισλαμικής αντίστασης από το 1982» και ότι ήταν «μεγάλος τζιχαντιστής ηγέτης», γράφει σήμερα η εφημερίδα Guardian,

Σύμφωνα με την Χεζμπολάχ, ο Μπαντρεντίν σκοτώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, η ακριβής τοποθεσία της οποίας δεν έχει διευκρινιστεί.

Στο Κρεμλίνο, ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι πρέπει να ελεγχθούν περισσότερο τα δημοσιεύματα σε σχέση με τον θάνατο του κύριου στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ. «Είδαμε τα δημοσιεύματα, αλλά δεν γνωρίζουμε πόσο αξιόπιστα είναι. Η πληροφορία πρέπει να ελεγχθεί», τόνισε.

Η Χεζμπολάχ, παραστρατιωτική και πολιτική σιιτική οργάνωση του Λιβάνου που συγκροτήθηκε τη δεκαετία του 1980, πολεμά στο πλευρό της συριακής κυβέρνησης κατά των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σουνιτών εξτρεμιστών και άλλων εξτρεμιστικών οργανώσεων από το 2011.

Η Χεζμπολάχ θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και πολλά ευρωπαϊκά κράτη αλλά όχι από τη Ρωσία.