Στην αντικατάσταση του Δ.Σ. της ΕΕΣΣΤΥ (εταιρεία συντήρησης τροχαίου σιδηροδρομικού υλικού), απομακρύνοντας και τον διευθύνοντα σύμβουλο Στέφανο Αγιάσογλου, προτίθεται να προχωρήσει ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Πρόκειται για κίνηση που εκδηλώνεται στο παραπέντε του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης της εταιρείας που έχει αναλάβει να ολοκληρώσει το ΤΑΙΠΕΔ και για τον οποίο έχει δοθεί νέα εικοσαήμερη παράταση.

Με αφορμή την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το τροχαίο σιδηροδρομικό υλικό, με κίνδυνο την ακύρωση πολλών δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ την καλοκαιρινή περίοδο, ο υπουργός προχωρεί στην αντικατάσταση του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΕΣΣΤΥ.

Είχε τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη θέση από την κυβέρνηση της ΝΔ και τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών Νίκο Σταθόπουλο, που έβλεπε με καλό μάτι την είσοδο των γαλλικών σιδηροδρόμων στην εταιρεία.

Ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα ο κ. Αγιάσογλου παρέμενε στην θέση του, λόγω ιδιωτικοποίησης της ΕΕΣΣΤΥ. Η κίνηση αυτή του κ. Σπίρτζη, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, αναμένεται να φέρει νέα παράταση στην όλη διαδικασία και διαιώνιση της «κόντρας» με το ΤΑΙΠΕΔ.