Μας αρέσουν τα μακαρόνια. Μας αρέσουν τα κεφτεδάκια. Αλλά μακαρόνια με κεφτεδάκια δεν είναι από τα πιάτα που συνηθίζουμε να κάνουμε στο σπίτι. Και όμως, σύμφωνα με αμερικανούς καλοφαγάδες που λατρεύουν αυτό το πιάτο, είναι ο τέλειος συνδυασμός.

Υλικά

500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά

1 μέτριο κολοκυθάκι, τριμμένο

1 μικρό καρότο, τριμμένο

1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

4 μανιτάρια, ψιλοκομμένα (στο μούλτι)

4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα ή 2 πεκορίνο

1 κουταλιά της σούπας μέλι

800 ντομάτες (πολτοποιημένες στο μούλτι μαζί με το μέλι)

375 γρ. πέννες

Ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ κιμά, καρότο, κολοκυθάκι, κρεμμύδι, μανιτάρια και το τυρί. Πάρτε μία γενναία ποσότητα κιμά με το κουταλάκι της σούπας και πλάστε το σε μπαλάκι. Βάλτε το σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, ρίξτε από πάνω την ντομάτα και ψήστε τα για 30 λεπτά.

Στο μεταξύ βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, στραγγίστε τα και σερβίρεται σε πιάτο, ρίχνοντας από πάνω τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα. Πασπαλίστε με μαϊντανό.