Κοινό μέτωπο στα αυτοδιοικητικά προβλήματα, συνήψαν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), με κοινή συνεδρίαση των ηγεσιών τους.

Στην συνεδρίαση αυτή των διοικητικών συμβουλίων τους, προσδιορίστηκαν τα πεδία της συνεργασίας μεταξύ των δύο θεσμών, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα «δήμοι και περιφέρειες δε θα δεχθούν αλλαγές που ανατρέπουν λυμένα ζητήματα, αν πρώτα δεν έχουν διατυπώσει τις θέσεις τους οι δύο θεσμοί».

Οι πρόεδροι της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ Γιώργος Πατούλης και Κώστας Αγοραστός αντίστοιχα, κατέθεσαν συγκεκριμένα κείμενα προτάσεων, τα οποία θα αποτελέσουν την βάση του διαλόγου, για τη συνεργασία των δύο θεσμών.

Συμφωνήθηκε να συσταθεί μια Κοινή Επιτροπή η οποία θα ενδυναμώσει τη συνεργασία των δύο θεσμών.

Επίσης ο Γιώργος Πατούλης πρότεινε και κοινό συνέδριο του πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Τα πεδία, στα οποία οι δυο κορυφαίοι αυτοδιοικητικοί θεσμοί ξεκινούν συνεργασία είναι για έναν νέο Ενιαίο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα ευρωπαϊκά συλλογικά όργανα, η συνεργασία των Επιτροπών τους, προγράμματα κοινού ενδιαφέροντος, η διαβαθμιδική συνεργασία στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 - 2020 και η ενθάρρυνση της συνεργασίας περιφερειών και δήμων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από