Τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) ετοιμάζονται να βγουν στις αγορές για αναχρηματοδότηση τους χρέους τους στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς βελτιώνονται οι ταμειακές ροές της εταιρείας και διαφαίνονται καλύτερες συνθήκες στην ελληνική αγορά χρέους, δήλωσε η διοίκηση της εταιρείας την Τετάρτη.

«Προετοιμαζόμαστε για πιθανή αναχρηματοδότηση, υποθέτοντας ότι οι συνθήκες στις αγορές θα συμβάλουν σε μια τέτοια πρωτοβουλία, που σημαίνει να μπορέσουμε να αντλήσουμε χαμηλότερα κουπόνια και βελτιωμένους όρους», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Aνδρέας Σιάμισης σε τηλεδιάσκεψη αναλυτών.

Το χρέος των ΕΛΠΕ ανήλθε στα 2,5 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2016. Οι ταμειακές τους ροές διαμορφώνονται στα 400 με 600 εκατ. ευρώ και αναμένονται να απελευθερωθούν διαθέσιμα τουλάχιστον 200 με 300 εκατ. ευρώ για απομόχλευση και πληρωμή μερισμάτων το 2016, το 2017 και το 2018, δήλωσε ο κ. Σιάμισης.

Αναφερόμενος στην συμφωνία πώλησης του ΔΕΣΦΑ, όπου τα ΕΛΠΕ κατέχουν ποσοστό 35%, ο κ. Σιάμισης είπε ότι θα λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο, ώστε η εταιρία να εισπράξει το τίμημα σε διάστημα τριών έως έξι μηνών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από