Συγκρατημένα αισιόδοξος για την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας εφόσον φυσικά κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές, δίχως ωστόσο πανυγηρισμούς, καθώς γνωρίζει τον κίνδυνο τα υφεσιακά μέτρα να ακυρώσουν την όποια δυναμική, εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος στην ετήσια γενική συνέλευση του Ομίλου.

«Ποντάρουμε στο καλό σενάριο και ελπίζουμε τα μέτρα που λαμβάνονται να μην είναι τέτοια ώστε να οδηγηθούμε πάλι σε πισωγύρισμα» είναι το μήνυμά του, όπως και άλλων στελεχών του επιχειρηματικού κόσμου.Αποφεύγοντας να αναφερθεί στο κακό σενάριο, τι θα σήμαινε δηλαδή μια νέα καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος εκτίμησε ότι εφόσον η περιπετειώδης συμφωνία ολοκληρωθεί, αυτό θα συνοδευτεί από μια σειρά θετικών κινήσεων εκ μέρους της ΕΚΤ. «Δηλαδή επαναφορά του waiver για τις τράπεζες και ένταξη των ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, που με τη σειρά τους θα ρίξουν πιθανότατα το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς ομολόγου από το 8% σε περίπου 5%. Επίπεδα ασφαλώς πιο ελκυστικά για επενδύσεις συγκριτικά με τα σημερινά, δίχως ωστόσο να προσφέρονται για υπερβολική αισιοδοξία, πόσω μάλλον όταν η Κύπρος ετοιμάζεται να εκδώσει ομόλογο με 3%».

Στα ενεργειακά, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος δήλωσε ανοικτός σε συνεργασίες με τη ΔΕΗ υπό μορφή συμπράξεων. Η ΔΕΗ, είπε, θα μπορούσε να συνεργαστεί και με τον Ομιλο Μυτιληναίου όπως και με την Elpedison, και πρόσθεσε ότι η αγορά αντέχει 2-3 σχήματα μαζί με τη ΔΕΗ και πως το μοντέλο αυτό είναι πολύ καλύτερο από εκείνο της μικρής ΔΕΗ.