«Η οικογένεια του Μίχαελ Σουμάχερ προετοιμάζεται ήδη για το χειρότερο», δήλωσε ένας εκ των νευροχειρουργών που παρακολουθεί τον επτά φορές πρωταθλητή της Φόρμουλα 1. Ολες οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του Σούμι συγκλίνουν πως ο Γερμανός κάνει τους τελευταίους γύρους του πιο δύσκολου αγώνα της ζωής του. Η σύζυγός του Κορίνα και τα παιδιά του ζευγαριού, Μικ και Τζίνα Μαρί, θεωρούν πως μόνο ένα θαύμα μπορεί να σώσει πια τον Μίχαελ.

«Δίνει την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ευχηθούμε τα καλύτερα σ’ αυτόν και την οικογένειά του», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) και στενός φίλος του Σούμι από τα χρόνια της συνεργασίας τους στη Ferrari Ζαν Τοντ.

Από τον Δεκέμβριο του 2013 όταν τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ύστερα από πτώση ενώ έκανε σκι στο γαλλικό resort Μεριμπέλ (Αλπεις), ο Μίχαελ Σουμάχερ ουσιαστικά δεν συνήλθε ποτέ. Για δύο χρόνια βρισκόταν σε καταστολή, ενώ η βελτίωση που όλοι περίμεναν δεν συνέβη ποτέ. Οι πληροφορίες για την ακριβή κατάσταση της υγείας του έρχονται με το σταγονόμετρο, ύστερα από επιθυμία της οικογένειάς του. Ανθρωποι που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους για ευνόητους λόγους έχουν αποκαλύψει πως ο Σούμι είναι μόλις 45 κιλά, δεν κινείται, δεν μιλά και δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον.

Τον προηγούμενο μήνα η εκπρόσωπος του Μίχαελ και πιστή φίλη του Σαμπίνε Κεμ δήλωσε: «Ξέρουμε πως ό,τι συνέβη είναι κάτι που δεν μπορούμε να αλλάξουμε. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε πως με υπομονή και υποστήριξη ο Μίχαελ κάποια μέρα θα επιστρέψει σε μας».

Η σύντροφός του Κορίνα έχει μεταρέψει το σπίτι τους στη Γενεύη σε μονάδα εντατικής φροντίδας. Δεκαπέντε ειδικοί βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό του Μίχαελ, γεγονός που έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής στην οικογένεια Σουμάχερ 11,5 εκατ. ευρώ.

Η Κορίνα αναγκάστηκε να πουλήσει μεταξύ άλλων την εξοχική τους κατοικία στο Οσλο, τη βίλα τους στο Ντουμπάι, ένα ιδιωτικό τζετ και τη Ferrari F2000 με την οποία ο Μίχαελ κατέκτησε τον τρίτο του τίτλο.

Πολλοί χορηγοί συνεχίζουν να στηρίζουν τον Σούμι, ωστόσο άλλοι τόσοι αποφάσισαν να διακόψουν τη συνεργασία τους, όπως μόλις πρόσφατα η Erlinyou.