«Το πιο λυπηρό πράγμα για την Ελλάδα είναι ότι υπάρχει πολύς πλούτος, αλλά είναι κρυμμένος ή έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο», είπε ο επικεφαλής του Eurogroup, απαντώντας σε ερωτήσεις στο Oxford Union, το φόρουμ διαλόγου του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

«Από το καλοκαίρι, το Eurogroup έχει υπάρξει μακράν πιο παραγωγικό. Αλλά τώρα είναι η ώρα να μιλήσουμε για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, τόνισε ακόμη ο Γερούν Ντέισελμπλουμ.

«Το ελληνικό χρέος είναι τόσο μεγάλο και η οικονομία τόσο ασταθής, που δημιουργεί ένα μεγάλο θέμα. Δεν θέλουμε να το ξεφορτωθούμε. Δεν θα υπάρξουν κουρέματα. Αλλά θέλουμε να εξετάσουμε τρόπους να το ελαφρύνουμε», πρόσθεσε ο Ολλανδός υπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε και στην επόμενη συνάντηση του Eurogroup, στις 24 Μαΐου.

«Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε σε κατάσταση κρίσης. Είναι επιζήμιο για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Ας ξεκαθαρίσουμε το θέμα», τόνισε, αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους.

Ο Γερούν Ντέισελμπλουμ υπεραμύνθηκε της στρατηγικής της ευρωζώνης αναφορικά με την Ελλάδα, σημειώνοντας για τα μέτρα ότι «είναι σκληρά, αλλά πρέπει να ληφθούν».

«Οι πολίτες πρέπει να πληρώσουν φόρους, κάτι όχι ευχάριστο ιδιαίτερα σε μία κρίση, αλλά πρέπει να γίνει για να χτιστεί μία χώρα. Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα πρέπει να πάρει δύσκολα μέτρα. Δεν θα το αρνούμουν ποτέ αυτό», ανέφερε ακόμη.