Στο σημείο όπου εξαφανίσθηκε ο Μπεν Νίνταμ, στις 24 Ιουλίου 1991 σε ηλικία 21 μηνών, βρέθηκαν το πρωί βρετανοί αστυνομικοί που βρίσκονται στην Κω, στο πλαίσιο νέου κύκλου ερευνών.

Οι αστυνομικοί απηύθυναν εκ νέου έκκληση στους κατοίκους του νησιού που έχουν κάποια πληροφορία ή γνωρίζουν κάτι, να έρθουν σε επαφή μαζί τους με απόλυτη εμπιστευτικότητα και εχεμύθεια.

Γι’ αυτό τον σκοπό μάλιστα η φιλανθρωπική οργάνωση Crimestoppers προσφέρει αμοιβή 12.500 ευρώ σε οποιονδήποτε προσφέρει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην ανακάλυψη του μικρού Μπεν.

Ο επικεφαλής των βρετανών αστυνομικών, Τζον Κάουζινς, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Έχουμε δεσμευθεί να βρούμε απαντήσεις για το τι συνέβη στον Μπεν. Δεν είμαστε εδώ για να κατηγορήσουμε ή να δημιουργήσουμε μπελάδες σε κανέναν. Θέλουμε απλά να ανακαλύψουμε τι του συνέβη. Δεν θα υπάρξει καμία πίεση εκ μέρους μας. Η ερώτηση που θα ήθελα να απευθύνω είναι: Θα μπορούσες να είσαι ο Μπεν; Όταν ήσουν παιδί είχες ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια; Αμφιβάλεις για το ποιοι είναι οι γονείς σου; Καταλαβαίνουμε ότι κάποιος που έχει αμφιβολίες για το ποιος είναι ίσως νοιώθει νευρικός για το τι μπορεί να συμβεί στον ίδιο και την οικογένειά του. Υπόσχομαι ότι οποιαδήποτε πληροφορία θα αντιμετωπιστεί με ευαισθησία και εμπιστευτικότητα. Δεν θα αναγκαστεί να κάνει κάτι που δεν θέλει. Θα έχει τον πλήρη έλεγχο».

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί αναφέρθηκαν σε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα το οποίο δέχθηκαν το 1993 (δύο χρόνια μετά την εξαφάνιση του Μπεν) όπου κάποιος άγνωστος τους ανέφερε «ότι ο Μπεν ζει, με το όνομα Ανδρέας και τον φροντίζει κάποιος Νίκος…».

Τρεις αριθμοί κινητών τηλεφώνων είναι στην διάθεση ειδικά για το ελληνικό κοινό, για να έρθουν σε απευθείας επικοινωνία με τους αστυνομικούς/

  • 6951040208 ( Ελληνικά/Αγγλικά)
  • 6951040217 ( Ελληνικά/Αγγλικά)
  • 6951040226 (Αγγλικά)