Μήνυση κατά αγνώστων για το αδίκημα της αρπαγής κατέθεσε η οικογένεια της μικρής Μαρίας-Ειρήνης, που εξαφανίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες από την περιοχή του Σκαραμαγκά, την Κυριακή του Πάσχα, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος των γονιών του κοριτσιού.

«Εγώ θέλω να σας αποκαλύψω ότι χθες το βράδυ, η οικογένεια κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για το αδίκημα της αρπαγής», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος των γονιών του κοριτσιού.

Αναφερόμενος στη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των γονιών και στο γεγονός ότι κρατήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα, ο κ. Γεωργόπουλος τόνισε:

«Δεν μεμφόμαστε την εισαγγελία, της παραδόθηκε ένα υλικό κατά την άποψή μας πολύ βιαστικά. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να βιαστεί η αστυνομία να κλείσει τον φάκελο για να συλλάβει δύο γονείς οι οποίοι πήγαν αμέσως οι ίδιοι στο αστυνομικό τμήμα. Θα μπορούσε ενδεχομένως να ανοίξει μία δικογραφία αν είχαν υπόνοιες για το αδίκημα της εκθέσεως και να ακολουθηθεί μία προκαταρκτική εξέταση».

Όπως διευκρίνισε, το επόμενο βήμα είναι να επισκεφτεί το σπίτι της οικογένειας μία κοινωνική λειτουργός προκειμένου να διαπιστώσει εάν οι συνθήκες στο σπίτι είναι τέτοιες που επιτρέπουν την επιστροφή του παιδιού, το οποίο συνεχίζει να φιλοξενείται στο νοσοκομείο Παίδων.

Μόνο εφόσον οι γιατροί και το επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου αποφανθούν ότι το παιδί μπορεί να επιστρέψει στο οικογενειακό του περιβάλλον κι ενώ θα έχει παράλληλα ολοκληρωθεί η έρευνα των κοινωνικών λειτουργών, θα ανάψει «πράσινο φως», ώστε η μικρή να επιστρέψει στους γονείς της.

Την Τετάρτη, λίγο πριν τις 4 το απόγευμα οι γονείς της μικρής Μαρίας-Ειρήνης αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.