Την πεποίθησή του ότι με τη συνεργασία όλων μπορεί να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια, ώστε το 2016 να είναι ο τελευταίος χρόνος ενός «Γολγοθά» που διαρκεί για 42 χρόνια, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Στο τηλεοπτικό του πασχαλινό μήνυμα έστειλε ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. «Με την ευκαιρία της μεγάλης γιορτής της Ανάστασης του Κυρίου, απευθύνομαι προς ολόκληρο τον κυπριακό λαό, επιθυμώντας να στείλω μαζί με τις ευχές μου και ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας», αναφέρει ο Κύπριος Πρόεδρος. «Μήνυμα ελπίδας, που εκπέμπει η ίδια η μεγάλη γιορτή της Αναστάσεως, αλλά και προκύπτει από το έργο που ως κοινωνία και ως Πολιτεία έχουμε επιτελέσει, τόσο για την ανασυγκρότηση της χώρας μας, όσο και για την επίλυση του εθνικού μας ζητήματος», πρόσθεσε. 

«Μετά από τρία δύσκολα χρόνια, μπορούμε πια με σιγουριά, να σταθούμε στις δικές μας δυνάμεις, χωρίς τα δεκανίκια της τρόικας και χωρίς μνημόνιο», αναφέρει και προσθέτει: «Είναι, όμως, εξίσου γεγονός πως έχουμε ακόμη πολλά να πράξουμε, γιατί μπορεί να πετύχαμε τον τερματισμό της κηδεμονίας των δανειστών, οι συνέπειες όμως της κρίσης που αντιμετωπίζουν οι ευάλωτες ομάδες είναι υπαρκτές. Προς εκείνους και οι σκέψεις μας ιδιαίτερα τούτες τις άγιες μέρες».

Για το Κυπριακό ο κ. Αναστασιάδης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «εργαζόμαστε με επιμονή και αυτοπεποίθηση για μία λύση που θα εδράζεται στις συμφωνίες κορυφής, τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μία λύση που θα στηρίζεται στις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου του 2009 και θα υπηρετεί τα συμφέροντα του κυπριακού λαού στο σύνολό του».

Πασχαλινές ευχές στους Ελληνοκυπρίους έστειλε και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί. «Θέλω να απευθύνω μήνυμα αισιοδοξίας για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό», αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κ. Ακιντζί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από