Για αδίστακτους τυχοδιώκτες κάνει λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τον ισχυρισμό του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τού είχαν ζητήσει στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν εναντίον του ιδίου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

«Αυτήν την περίοδο διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας ένας αδίστακτος πυρήνας τυχοδιωκτών που επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν μεθόδους μαφίας για να αντιμετωπίσουν αυτόν που θεωρούν δύσκολο αντίπαλο», τονίζει σε σχετική του δήλωση.

«Το προσπάθησαν και έσπασαν τα μούτρα τους γιατί η αλήθεια εκδικείται. Αν όμως το κόστος σε προσωπικό επίπεδο είναι η αηδία, σε εθνικό επίπεδο είναι η ταπείνωση. Γιαυτό πρέπει να φύγουν το ταχύτερο», συμπληρώνει.

Υπενθυμίζεται ότι τα Νέα δημοσίευσαν αποσπάσματα βιβλίου του κ. Παπακωνσταντίνου, με τίτλο «Game Over – Η αλήθεια για την κρίση».

Ένα από αυτά είναι το εξής:

«Τη μακρά περίοδο της λειτουργίας της Προανακριτικής Επιτροπής είχα δυο ενδιαφέρουσες συναντήσεις. Η πρώτη ήταν με τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος ήθελε να μάθει από εμένα περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση. Τον άκουσα να μου λέει πως – παρότι θεωρούσε ότι οι χειρισμοί μου ήταν λαθεμένοι – δεν πίστευε ότι εγώ είχε νοθεύσει τα στοιχεία. Η δεύτερη ήταν με ορισμένα υψηλά ιστάμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνάντηση μου ζήτησαν ευθέως να τους δώσω στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κατά του Βενιζέλου. Τους απάντησα πως δεν έμπαινα σε παρόμοιες λογικές συναλλαγών και πως ό,τι είχα να πω θα το έλεγα στη Βουλή».