Μετά τα χθεσινά επεισόδια, όταν πρόσφυγας – όπως καταγγέλλεται – τραυματίστηκε από όχημα της αστυνομίας, σήμερα τα πνεύματα στην Ειδομένη έχουν ηρεμήσει, αν και μια σπίθα αρκεί για να ανάψει η «φωτιά».

Την ίδια ώρα, η σιδηροδρομική γραμμή, που χθες άνοιξε μόνο για δύο ώρες, παραμένει κλειστή με τους πρόσφυγες να έχουν στήσει και πάλι σκηνές.

Εκπρόσωποι μεταφορικών εταιρειών αναφέρουν ότι 282 βαγόνια γεμάτα εμπορεύματα βρίσκονται εγκλωβισμένα στη χώρα μας και αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη οικονομική ζημιά.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του συντονιστικού για το προσφυγικό, στον καταυλισμό της Ειδομένης βρίσκονται 10.257 άτομα.

Στους 3.286 ανέρχονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά, όπου σήμερα έφτασαν δύο φορτηγά με 3 τόνους τρόφιμα, φάρμακα και κάποια είδη πρώτης ανάγκης από τα Χανιά.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών του νομού Χανίων που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τους γονείς και τους μαθητές των σχολείων, όπως εξήγησε ο κ. Χαράλαμπος Παρδαλάκης, μέλος Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

Στην ελληνική επικράτεια παραμένουν συνολικά 54.062 πρόσφυγες και μετανάστες.