Νέο σοκ για την Μπαρτσελόνα, καθώς ηττήθηκε 2-1 στο Καμπ Νου από τη Βαλένθια και πλέον ισοβαθμεί με την Ατλέτικο Μαδρίτης στην πρώτη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος.

Κι ακόμα, η Ρεάλ παραμονεύει με ένα βαθμό λιγότερο! Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο έχουν από 76 βαθμούς, ενώ η Ρεάλ έχει 75.

Στο Καμπ Νου λοιπόν, η Βαλένθια προηγήθηκε 2-0 στο α’ μέρος με αυτογκόλ του Ράκιτιτς (26′) και γκολ του Σάντι Μίνα (45′). Η Μπαρτσελόνα μείωσε με τον Μέσι (63′), στη συνέχεια προσπάθησε να ισοφαρίσει αλλά δεν τα κατάφερε. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε είναι τέσσερα ματς χωρίς νίκη, ενώ έχει τρεις συνεχόμενες ήττες, κάτι που είχε να συμβεί από το 2003!

Νωρίτερα, η Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε επίδειξη δύναμης στο «Βιθέντε Καλντερόν», απέναντι στην Γρανάδα και επικράτησε 3-0. Τα γκολ πέτυχαν οι Κόκε (15′), Τόρες (59′) Κορέα (83′).

Με γκολ του Ραούλ Γκαρσία, η Αθλέτικ Μπιλμπάο επικράτησε 1-0 της Μάλαγα στο «Ροσαλέδα». Η ομάδα του Βαλβέρδε ανέβηκε έτσι στην πέμπτη θέση της κατάταξης, εκμεταλλευόμενη τη χθεσινή ισοπαλία της Θέλτα με τη Μπέτις.

Με το μυαλό πλέον αποκλειστικά στο Europa League, η Σεβίλη παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στη Λα Κορούνια. Ο Ουνάι Εμερι παρέταξε εντελώς αλλαγμένη ομάδα, σε σχέση με εκείνη που απέκλεισε την Πέμπτη (στα πέναλτι) την Αθλέτικ Μπιλμπάο και, παρότι προηγήθηκε στο σκορ, απώλεσε δύο βαθμούς και απομακρύνεται από την πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.