«Τα φράγματα που διχάζουν την Ευρώπη είναι έρμα που δημιουργεί βάρη στην πορεία της», δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ιταλίας Σέρτζιο Ματταρέλλα, σε ιταλογερμανική εκδήλωση στο Τορίνο.

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου για το ό,τι ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αναφέρθηκε με σαφή λόγια σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν στο Μπρένερ. Το να κάνουμε βήμα πίσω σε ότι αφορά τη Σένγκεν, θα ήταν μια πράξη αυτοκαταστροφική για όλους», τόνισε ο Ματταρέλλα».

Η ευθεία αναφορά του ιταλού προέδρου έγινε για τις δηλώσεις του επιτρόπου αρμόδιου για θέματα μετανάστευσης και ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης της Βιέννης να στήσει φράχτη, στο συνοριακό πέρασμα Μπρένερ, στα ιταλοαυστριακά σύνορα.

Ο Σέρτζιο Ματταρέλλα, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη, πρόσθεσε:

«Αν η Ευρώπη δεν κάνει βήματα προόδου με ένα ενιαίο σχέδιο, δεν θα είναι αρκετά τείχη και φράχτες για να μας προστατέψουν. Δουλέψαμε εβδομήντα χρόνια για να ρίξουμε τα τείχη που δίχαζαν την Ευρώπη: ας μην αφήσουμε να ξαναγεννηθούν, δημιουργώντας καχυποψίες και εντάσεις εκεί που, αντιθέτως, χρειάζονται συνοχή και εμπιστοσύνη. Δεν είναι δυνατόν να αφεθούν χωρίς απαντήσεις οι χιλιάδες άνδρες και γυναίκες οι οποίοι προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους πολέμους, τις καταστροφές, τις βιαιότητες και χτυπούν σήμερα τις πόρτες της Ευρώπης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από