Ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση της Ε.Ε, Γιοχάνες Χαν, επέκρινε έντονα την απόφαση του προέδρου της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, να απονείμει χάρη σε όλους τους πολιτικούς εις βάρος των οποίων εκκρεμούν έρευνες και κατηγορίες που σχετίζονται με την βαθιά πολιτική κρίση στην χώρα, και το πολύκροτο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Ταυτόχρονα, ο κ. Χαν αμφισβήτησε ότι οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην χώρα που έχουν προγραμματιστεί για τις 5 Ιουνίου, μπορούν να είναι αξιόπιστες.

«Οι ενέργειες του προέδρου κ. Ιβάνοφ, κατά τη δική μου αντίληψη, δεν συνάδουν με τη λειτουργία του κράτους δικαίου και πλέον, μετά τις εξελίξεις αυτές, διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις κατά πόσο οι επερχόμενες εκλογές μπορούν να είναι αξιόπιστες» ανέφερε ο κ. Χαν σε ανάρτησή του στο twitter.

Ο κ. Χαν σημείωσε ακόμη, ότι οι πολιτικοί ηγέτες της ΠΓΔΜ πρέπει να γνωρίζουν πως πρόσφατες ενέργειές τους, θέτουν σε κίνδυνο την ευρωατλαντική πορεία της χώρας τους.

«Δημοκρατία σημαίνει διάθεση για συμβιβασμό και εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολιτών. Καλώ όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας να επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου και να εργαστούν για την εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων» πρόσθεσε ο κ. Χαν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από