Εντός του 2016 εκτιμά ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας ότι θα κλείσουν και οι ιδιωτικοποιήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΛΘ μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την COSCO για το λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με τα όσα είπε το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του Mega.

«Είναι πολύ σημαντική γιατί ολοκληρώνεται ένα έργο στο πλαίσιο του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων το οποίο πρέπει να ολοκληρώσει η χώρα μας κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να το υλοποιήσει ανεξαρτήτως δεσμεύσεων μνημονιακών, είναι μεγάλα έργα που θα ανοίξουν λεωφόρους ανάπτυξης για τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πιτσιόρλας και πρόσθεσε ότι στόχος της COSCO είναι να κάνει τον Πειραιά το σημαντικότερο λιμάνι της Μεσογείου.

Ο ίδιος είπε πως εντός του Μαΐου θα υπάρξουν δεσμευτικές προσφορές για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με τους Ιταλούς και τους Ρώσους να εκδηλώνουν σημαντικό ενδιαφέρον. Ως προς το θέμα του ΟΛΘ ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από οκτλω εταιρίες από όλο τον κόσμο και εκτίμησε πως οι δεσμευτικές προσφορές θα κατατεθούν μέχρι τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από