O frontman των θρυλικών Aerosmith, Steven Tyler, ανακοίνωσε το τέλος του συγκροτήματος με δήλωσή του στο περιοδικό Rolling Stone. Mέσω αυτής, επιβεβαίωσε παράλληλα, ότι η προτεραιότητά του πλέον είναι η προώθηση της solo καριέρας του, κάτι για το οποίο τον κατηγορούσε και ο κιθαρίστας των Aerosmith, Joe Perry, υποστηρίζοντας ότι ο Tyler βάζει σε δεύτερη μοίρα την μπάντα προς χάριν της προσωπικής του καριέρας.

Συγκεκριμένα, ο Tyler δήλωσε στο Rolling Stone: «Από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο πρόκειται να κάνω 30 (solo) συναυλίες και μετά, το 2017 θα κάνουμε μια περιοδεία με τους Aerosmith. Αυτή πιθανότατα θα είναι και η αποχαιρετιστήρια περιοδεία μας. Υπάρχουν δυο συγκροτήματα μέχρι σήμερα που παίζουν με τα αυθεντικά μέλη τους. Εμείς και οι Rolling Stones. Είμαι ευγνώμων για αυτό. Είτε κάνουμε μια αποχαιρετιστήρια περιοδεία ή μπούμε στο στούντιο για ένα άλμπουμ, θα είμαι απλά ενθουσιασμένος».

Ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει επίσης τον περασμένο Δεκέμβριο και ο Brad Whitford, σημειώνοντας με ειλικρίνεια πως αυτή η απόφαση οφείλεται και στην ηλικία των μελών του συγκροτήματος. Η τελευταία φορά που οι Aerosmith έπαιξαν ζωντανά για το κοινό τους ήταν στις 15 Σεπτεμβρίου του 2015 στην Μόσχα.

Ωστόσο, οι φανατικοί οπαδοί των Aerosmith ας μην βιαστούν να τα βάψουν μαύρα, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που θρυλικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες, από τον Ozzy Osbourne μέχρι την Cher, ανέβηκαν και πάλι στην σκηνή μερικά χρόνια αφότου είχαν δηλώσει πως αποσύρονται από την ενεργό δράση.