Τέλος σε φημολογία που αναπτύχθηκε τις προηγούμενες ώρες και που αφορούσε σε υπόνοιες περί ελληνικής εμπλοκής στη διαρροή της συνομιλίας μεταξύ των στελεχών του ΔΝΤ έβαλε το ίδιο το Wikileak.

Η διάψευση ήρθε από τον λογαριασμό του Wikileaks στο Twitter ως άμεση απάντηση προς τον οικονομικό συντάκτη της Wall Street Journal Μάρκους Γουόκερ, ο οποίος σε tweet του νωρίτερα σχολίασε ότι το ορθογραφικό λάθος στο όνομα της Ντέλια Βελκουλέσκου («Velkouleskou» αντί για «Velculescu») υποδεικνύει ότι η μεταγραφή του κειμένου έγινε από κάποια ελληνική υπηρεσία.

Το Wikileaks διαψεύδοντας απάντησε στον δημοσιογράφο ότι «αυτό θα ήταν ωραίο, αλλά η μεταγραφή και η ορθογραφία (που προέρχεται από τον ελληνικό Τύπο ) είναι δική μας».

«IMF leak: misspelling of Velculescu as «VELKOULESKOU» suggests transcript was written by a Greek service», ήταν το tweet του δημοσιογράφου. «@MMQWalker That would be nice, but the transcript and the spelling (derived from the Greek press) is ours», ήταν η απάντηση του Wikileaks στον Μάρκους Γουόκερ.