Επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη όταν μικρό αεροπλάνο συνετρίβη στις Νήσους της Μαγδαληνής στον Κόλπο του Αγίου Λαυρεντίου, ανακοίνωσε η αστυνομία της επαρχίας του Κεμπέκ.

Νεκροί είναι οι έξι επιβάτες και ο πιλότος, είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κεμπέκ, Μαρτίν Ασελέν.

Η εκπρόσωπος δεν ανέφερε τα ονόματα των νεκρών, αλλά το καναδικό ραδιοτηλεοπτικό κανάλι CBC και άλλα καναδικά μέσα ανέφεραν ότι μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται και ο πρώην ομοσπονδιακός υπουργός Ζαν Λαπιέρ, 59χρονών, ο οποίος πήγαινε στην κηδεία του πατέρα του με άλλα μέλη της οικογένειάς του.

Ο Λαπιέρ ήταν δημοφιλής και επιφανής σχολιαστής ειδήσεων και παρουσιαστής με έδρα το Κεμπέκ μετά από μια επαγγελματική πορεία στην πολιτική.

Είχε υπηρετήσει ως υπουργός μεταφορών στην φιλελεύθερη κυβέρνηση από τον Ιούλιο του 2004 έως τον Φεβρουάριο του 2006 και ως κυβερνήτης της γαλλόφωνης επαρχίας του Κεμπέκ υπό τον πρωθυπουργό Πολ Μάρτιν.

Το μικρό μισθωμένο αεροπλάνο συνετρίβη εν μέσω κακοκαιρίας καθώς προσέγγιζε τοπικό αεροδρόμιο στις Νήσους της Μαγδαληνής, μετέδωσαν τα καναδικά μέσα ενημέρωσης.

Η υπηρεσία ερευνών δυστυχημάτων μεταφορικών μέσων του Καναδά δήλωσε ότι διερευνά τα αίτια της πτώσης του αεροπλάνου αλλά δεν θα μπορέσει να στείλει ομάδα επιτόπιας έρευνας μέχρι αύριο Πέμπτη, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.