Σε παροπλισμένες μέχρι πρότινος κλινάμαξες του ΟΣΕ πρόκειται να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον πρόχειρο καταυλισμό της Ειδομένης.

Όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΟΣΕ, θα επιστρατευθούν γι’ αυτό τον σκοπό έξι κλινάμαξες, χωρητικότητας 40 κλινών η καθεμία, οι οποίες δεν χρησιμοποιούνταν εδώ και μία πενταετία. Σε δηλώσεις του, ο κ. Αθανάσιος Σχίζας τονίζει πως «συντηρήθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) και αναμένονται να καταφθάσουν αύριο στην περιοχή».

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έλαβαν και οι τρεις εταιρείες, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ και ΓΑΙΑΟΣΕ. «Στόχος μας πάντως είναι να φέρουμε συνολικά 20 βαγόνια στην Ειδομένη» κατέληξε ο κ. Σχίζας.

Στην Ειδομένη εκτιμάται πως βρίσκονται αυτή την ώρα περίπου 12.000 μετανάστες και πρόσφυγες, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, που καλούνται να διαβιώσουν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, καθώς διαμένουν σε σκηνές και είναι έκθετοι στις καιρικές συνθήκες.