«Ξεθώριασαν» τα όνειρα του Αστέρα Τρίπολης για να μπει στην πεντάδα. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός με δύο γκολ του Ερνάνι στο ξεκίνημα των ημιχρόνων (1΄, 49΄) νίκησε 2-1 στην αρκαδική πρωτεύουσα με 2-1 στο προτελευταίο χρονικά ματς της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Για τους Αρκάδες μείωσε στο 89′ ο Δημούτσος.

Τρεις στροφές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου οι Αρκάδες έμειναν έξι βαθμούς πίσω από την 5η θέση και, πλέον -εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου- θα κυνηγήσουν την 6η θέση, η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να δώσει το ευρωπαϊκό «εισιτήριο». Για τρίτο σερί ματς που βρίσκεται στον πάγκο ο Μάκης Χάβος δεν κατάφερε να την οδηγήσει στο «τρίποντο» (δύο ήττες, μία ισοπαλία), ενώ συνολικά οι Αρκάδες αγνοούν τη νίκη εδώ και 7 αγωνιστικές και συγκεκριμένα από τις 31 Ιανουαρίου, όταν στο πλαίσιο της 20ής ημέρας είχαν επικρατήσει με 2-0 του Λεβαδειακού στην Τρίπολη.

Ο Ολυμπιακός με «σβηστές τις μηχανές του» και με αρκετές αλλαγές από τον Σίλβα δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, αλλά είναι τέτοια η ποιότητα των παικτών του που μπορούν να δημιουργήσουν και να σκοράρουν ανά πάσα στιγμή στο ματς.

Σέντρα και… γκολ στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει το πιο γρήγορο γκολ στο πρωτάθλημα. Στο 36ο δευτερόλεπτο από την έξοχη ασίστ του Φορτούνη, ο Ερνάνι έφυγε στην… πλάτη του Λούι και με πλασέ άνοιξε το σκορ για τους Πειραιώτες (1-0). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να συνέλθουν και σε συνδυασμό με την χαλάρωση των «ερυθρόλευκων» κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο από το 15΄ μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου.

Κορυφαία φάση για την ομάδα του Μάκη Χάβου στο διάστημα αυτό ήταν του 43ου λεπτού, με το δοκάρι να σταματάει την πορεία της μπάλας μετά την κεφαλιά του Μάσα και στην επαναφορά βρήκε στο σώμα του πεσμένου Καπίνο και κατέληξε κόρνερ. Νωρίτερα, στο 22΄ ο Ζησόπουλος έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά (άουτ), ένα λεπτό μετά το σουτ του Λούι πάνω στην κίνηση έφυγε άουτ, ενώ στο 30΄ ο Καπίνο πρόλαβε να διώξει τη μπάλα μετά το πλασέ του Μπερτόλιο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με… replay της έναρξης του αγώνα. Πρωταγωνιστής ο ίδιος για τον Ολυμπιακό, ο Ερνάνι, ο οποίος στο 49΄ με άψογο πλασέ «έγραψε» το 2-0 μετά την ασίστ του Κασάμι και την ολιγωρία του Ζησόπουλου. Το γκολ του Πορτογάλου έβαλε «ταφόπλακα» στις ελπίδες των γηπεδούχων για να αναστρέψουν τα δεδομένα και το υπόλοιπο της αναμέτρησης είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Το μόνο που πέτυχε η ομάδα του Χάβου ήταν να μειώσει στο 90΄ με το σουτ του Δημούτσου.

Διαιτητής: Μ.Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Κίτρινες: Ιγκλέσιας, Θεοδωρόπουλος – Ελαμπντελαουΐ, Κασάμι

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μ.Χάβος): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Γιαννούλης, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Χαμντανί, Δημούτσος, Μπερτόλιο, Νίκο Φερνάντες (62΄ Στανισάβλιεβιτς), Μάσα (85΄ Ιωαννίδης), Ιγκλέσιας (46΄ Τσάβες).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μ.Σίλβα): Καπίνο (73΄λ.τ Ρομπέρτο), Ελαμπντελαουΐ, Μαζουακού, Ντα Κόστα, Σιόβας, Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης (63΄ Τσόρι Ντομίνγκες), Πάρντο (63΄ Ντουρμάζ), Ερνάνι, Ιντέγε.