«Παρόλο που έχουμε κατακτήσει το πρωτάθλημα, χάρη στη μεγάλη αξία της ομάδας μας, θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες». Το σύνθημα ενόψει της μεθαυριανής αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης», έδωσε ο Μάρκο Σίλβα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο συνδρομητικό κανάλι Novasports. O προπονητής του Ολυμπιακού έκανε λόγο για έναν δύσκολο αντίπαλο που πρέπει να τύχει του σεβασμού της ομάδας του, τόνισε ωστόσο ότι η νίκη είναι επιτακική ώστε να να «αποδείξουμε για ποιον λόγο είμαστε πρωταθλητές».

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης Σίλβα:

– «Είναι αλήθεια πως έχουμε κατακτήσει το πρωτάθλημα. Όμως, ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που πρέπει να κερδίζει όλα τα παιχνίδια. Για αυτό παίζουμε πάντα για τη νίκη. Επίσης, δε θα το κρύψουμε καθώς είναι γνωστό πως είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τους φιλάθλους μας. Είναι σημαντικό, λοιπόν, για εμάς να κερδίσουμε. Να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Να συνεχίσουμε με νίκες εντός έδρας, γιατί μέχρι στιγμής έχουμε κερδίσει όλα τα εντός έδρας παιχνίδια μας. Παρόλο που έχουμε κερδίσει το πρωτάθλημα χάρη στη μεγάλη αξία της ομάδας μας, θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες».

– «Είναι αλήθεια πως έχει περάσει ένα μεγάλο διάστημα από την τελευταία φορά που αντιμετωπίσαμε τον Παναθηναϊκό. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως το τελευταίο ντέρμπι δεν πραγματοποιήθηκε, παρόλο που και εμείς το θέλαμε και από ότι γνωρίζουμε και οι προπονητές του Παναθηναϊκού το ήθελαν. Είναι, λοιπόν, μεγάλο το διάστημα. Όμως, αυτό δε σημαίνει πως υπάρχει μεγαλύτερη επιθυμία ή μεγαλύτερη προσμονή για αυτό το παιχνίδι. Εμείς πάντα έχουμε όρεξη να παίξουμε και θέλουμε να κερδίσουμε.

Αυτό δεν αλλάζει από το ποιος είναι ο αντίπαλος. Πάντα η ομάδα μας πηγαίνει με την επιθυμία να κερδίσει σε κάθε αγώνα. Φυσικά αυτός είναι ένας αρκετά δύσκολος αγώνας, απέναντι σε έναν αντίπαλο που αξίζει το σεβασμό μας. Πρόκειται για ένα παιχνίδι το οποίο θέλουμε να το κερδίσουμε γιατί πάνω από όλα θέλουμε να αποδείξουμε για ποιον λόγο είμαστε πρωταθλητές. Είμαστε, λοιπόν, γεμάτοι όρεξη και ανυπομονησία για το παιχνίδι αυτό, γιατί είναι η ευκαιρία να δείξουμε ότι είμαστε μία καλή ομάδα και μας αξίζει να κερδίσουμε».

– «Δεν κρύβω πως είναι πολύ καλύτερο να παίζεις όλα τα παιχνίδια κάθε εβδομάδα για να μην πέφτει η ένταση. Αυτό, όμως, έχει συμβεί ξανά πολλές φορές πριν σημαντικά παιχνίδια να έχουμε κενό στο πρόγραμμα. Έχει συμβεί ξανά να έχουμε κενά στο πρωτάθλημα και ανάμεσα σε δύσκολο πρόγραμμα να υπάρχουν παύσεις. Αυτό όμως δεν αλλάζει και δεν μας απασχολεί. Εμείς θα είμαστε πανέτοιμοι για το παιχνίδι, παρόλο που δεν παίξαμε με τον Ηρακλή.

Ξέρουμε απόλυτα τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι και έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας ότι θα δώσει την απάντηση που χρειάζεται. Θα είμαστε μία δυνατή ομάδα. Θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε. Να βάλουμε ποιότητα στο παιχνίδι μας, ώστε να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς. Οι παίκτες μας να είναι συγκεντρωμένοι όπως είναι πάντα. Η ομάδα μας είναι πανέτοιμη να αντιμετωπίσει αυτό το δύσκολο παιχνίδι».

– «Σε τέτοιου είδους παιχνίδια, οι προπονητές θέλουν να δώσουν κίνητρο στους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους. Θέλουν να τους εμψυχώσουν γιατί πραγματικά πρόκειται για σημαντικά παιχνίδια για τους φιλάθλους. Εν μέρει συμφωνώ, εν μέρει όχι. Γιατί πιστεύω ότι στα παιχνίδια αυτά χρειάζεται και η εξυπνάδα, χρειάζεται το καθαρό μυαλό, ηρεμία. Και εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι. Προσπαθώ να περάσω στους ποδοσφαιριστές μου να είναι ήρεμοι, ψύχραιμοι, να έχουν υπομονή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Να μην παρασύρονται από το περιβάλλον. Αυτό είναι σημαντικό.

Εμείς είμαστε σίγουροι πως η ομάδα μας θα παίξει με ψυχή γιατί πάντα το κάνει. Όμως, επίσης χρειαζόμαστε εξυπνάδα και ψυχραιμία γιατί σε τέτοια παιχνίδια δεν πρέπει να παρασυρόμαστε. Συμφωνώ με αυτό που είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Χρειάζεται ψυχή, χρειάζεται ένταση. Όμως, επίσης χρειάζεται η εξυπνάδα και πάνω από όλα η ποιότητα της ομάδας την οποία πιστεύουμε ότι έχουμε».

– «Πρόκειται για μία περίεργη εβδομάδα, αυτή που πέρασε, για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Διεκόπη ο αγώνας μας με τον ΠΑΟΚ εξαιτίας των επεισοδίων και στη συνέχεια δεν είχαμε αγώνα να παίξουμε την επόμενη αγωνιστική. Αυτή τη στιγμή το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται καλά παραδείγματα από την παρουσία των φιλάθλων. Έχει την ανάγκη να δείξουμε άψογη συμπεριφορά. Και καθώς οι φίλαθλοί μας έχουν δείξει στο παρελθόν άψογη συμπεριφορά μέσα στο Καραϊσκάκη, θέλουμε να τους ζητήσουμε ακόμη μία φορά να είναι τόσο σωστοί και άψογοι. Να υποστηρίξουν την ομάδα τους με τον καλύτερο τρόπο. Και να δώσουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή».