Στα μπλόκα που έχουν στηθεί κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου παραμένουν οι αγρότες, καθώς η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέβη άκαρπη και οι προτάσεις της κυβέρνησης δεν έγιναν αποδεκτές.

Κλειστός είναι ο κόμβος Κορωπίου-Μαρκοπούλου στην Αττική Οδό, η Αθηνών-Κορίνθου στον Ισθμό, η Αθηνών-Λαμίας στη Θήβα, ο κόμβος στις Μικροθήβες και τους παράδρομους, καθώς και τα Τέμπη, όπου έχει αποκλειστεί και η εναλλακτική παραλιακή διαδρομή, στο Στόμιο.

Επίσης, αποκλεισμένα είναι τα τελωνεία του Προμαχώνα και της Εξοχής, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, για τα φορτηγά και τις νταλίκες.

Τη συνέχιση των κινητοποίησαν ενέκριναν ομόφωνα οι γενικές συνελεύσεις των αγροτών στη Δυτική Μακεδονία και το Αμύνταιο.

Το πρόγραμμα κινητοποιήσεων στη Δυτική Μακεδονία, που αριθμεί εννέα μπλόκα, είναι σύμφωνα με τον συντονιστή των οκτώ εξ αυτών Δημήτρη Μόσχο το εξής:

– Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία (δεύτερος 24ωρος αποκλεισμός από τις 11 το πρωί) και Νίκης με την ΠΓΔΜ (10:00-16:00 και 18:00-00:00 αποκλεισμός).

– Γρεβενά-πρώτη έξοδος προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα 12:00-16:00 και στα δύο ρεύματα και οι παρακαμπτήριοι.

– Νεάπολη Τσοτυλίου (14:00-19:00).

– Στο Άργος Ορεστικό κάθετα στην Εγνατία, στον δρόμο προς Καστοριά, 09:00-18:00 αποκλεισμός και σε Αγία Κυριακή και Δεσκάτη 09:00 -18:00.

– Στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης θα γίνει αποκλεισμός 12:00-13:00, ενώ επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο μπλόκο αποτελεί και το μοναδικό από την Δυτική Μακεδονία που παραμένει στους κόλπους της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων.

Αποκλεισμένος παραμένει ο κόμβος Αντιγόνου στο Αμύνταιο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας.