Έκκληση σε πολίτες και επαγγελματίες, προκειμένου να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που διέρχονται το νομό Τρικάλων, απευθύνει το τοπικό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Τα είδη που χρειάζονται είναι – σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση – φρυγανιές, μπισκότα, κρουασάν, χυμοί, νερό (μικρές συσκευασίες), βρεφικές κρέμες, γάλα εβαπορέ, μπιμπερό, χαρτί υγείας, μωρομάντηλα και είδη γυναικείας υγιεινής.

Τα είδη θα συλλέγονται καθημερινά στο τοπικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού, ενώ από χθες εθελοντές βρίσκονται στο Μουργκάνι Καλαμπάκας, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους.

Στην περιοχή τις τελευταίες ώρες στην περιοχή έχουν εγκλωβιστεί λεωφορεία που μεταφέρουν πρόσφυγες με τελικό προορισμό την Ειδομένη. Η διέλευση στα σύνορα των Σκοπίων γίνεται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς – μόλις 250 πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία έχουν περάσει, από τις 10 το πρωί της Τετάρτης την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ καθώς οι αρχές της γειτονικής χώρας επιτρέπουν τη διέλευση σε περίπου 50 άτομα ανά ώρα και αφού πραγματοποιήσουν εξονυχιστικούς ελέγχους.