Βελτιωτικές προτάσεις για τους αγρότες εξετάζει το υπουργείο Εργασίας, ενώ οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα, κλιμακώνοντας καθημερινά τις κινητοποιήσεις τους. Οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές στα όσα έχουν ήδη γίνει γνωστά από την πρόταση Κατρούγκαλου και εξετάζονται, αναμένεται να ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όταν συναντηθεί με τους αγρότες που έχουν ζητήσει ραντεβού μαζί του και έχουν καταθέσει σχετικά υπομνήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο των βελτιώσεων θα περιλαμβάνει:
n Συντελεστή εισφοράς 10% στο εισόδημά τους για το 2017-2018.
n Συντελεστή 15% για την περίοδο 2019-2020.
n Συντελεστή 20% το 2021.
Το κυβερνητικό προσχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό προέβλεπε αρχικά εισφορά 14% το 2017, 17% το 2018 και 20% το 2019. Η συγκεκριμένη εισφορά θα επιβληθεί στο δηλωθέν εισόδημα των αγροτών και αφορά τον κλάδο της κύριας σύνταξής τους. Επίσης αναμένεται να προταθεί να παραμείνει αυτοτελής ο ΟΓΑ ως φορέας ασφάλισης των αγροτών.

ΤΡΕΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ. Ωστόσο, οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, ενώ στις τάξεις τους εξακολουθούν να επικρατούν τρεις γραμμές. Οι «σκληροί» θέτουν ως προϋπόθεση διαλόγου την απόσυρση του Ασφαλιστικού και του Φορολογικού των αγροτών, ενώ οι άλλες δύο ομάδες ζητούν διάλογο με τον Πρωθυπουργό, με διαφορετικές όμως αφετηρίες και πλαίσιο αιτημάτων. Ολοι, πάντως, επιμένουν στους πολύωρους αποκλεισμούς δρόμων, στα Τέμπη, τον Προμαχώνα, τον Ισθμό και δεκάδες άλλα σημεία σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, προχωρούν σε αποκλεισμούς εφοριών, ενώ στο Ηράκλειο αντιμέτωπος με οργισμένους αγρότες ήρθε προχθές το βράδυ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, που τον περίμεναν έξω από το στούντιο τοπικού τηλεοπτικού σταθμού.
Σε άλλες περιπτώσεις, οι αγρότες προχώρησαν σε αποκλεισμό της κυκλοφορίας και στις εναλλακτικές διαδρομές παράκαμψης κύριων αξόνων. Ετσι, σε αποκλεισμούς επαρχιακών οδών του Νομού Λάρισας που συνδέονται με εναλλακτικές διαδρομές κίνησης προχώρησαν χθες το απόγευμα οι αγρότες του νομού, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την κυκλοφορία των οχημάτων.
Από τις 5 έως τις 6.15 μ.μ. αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας απέκλεισαν τον κόμβο Πλατύκαμπου στην Παλιά Εθνική Οδό Λάρισας - Βόλου και για το ίδιο χρονικό διάστημα άλλη ομάδα αγροτών απέκλεισε τη γέφυρα Δαμασίου στην Παλιά Εθνική Οδό Λάρισας - Κοζάνης, ενώ άλλοι συνάδελφοί τους απέκλεισαν την Εθνική Οδό Λάρισας - Κοζάνης στο ύψος του Αργυροπουλίου.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από