Το μοναδικό λάθος του κορυφαίου παίκτη του Ολυμπιακού Ρομπέρτο ήταν αρκετό για να βάλει τους Πειραιώτες σε μπελάδες.
Η ήττα από την Αντερλεχτ στο Κονστάντ Βάντεν Στοκ με το πιο ύπουλο σκορ στα ευρωπαϊκά νοκάουτ παιχνίδια (1-0) μπορεί να αφήνει ελπίδες, αλλά είναι πολύ λιγότερες από ότι εάν ο –αν μη τι άλλο όχι χειρότερος των Βέλγων –Ολυμπιακός είχε σκοράρει.

Και δεν είχε μόνο μία ευκαιρία (η κλασικότερη με τον Ιντέγε να πλασάρει στο δοκάρι μετά τη σέντρα του Ντουρμάζ στο 9′) είχε αρκετές, όμως η επιπολαιότητα του νιγηριανού επιθετικού, κυρίως, δεν επέτρεψε να έρθει το γκολ.

Ιδιαίτερα η φάση του 64ου λεπτού είναι χαρακτηριστική με τον Ιντέγε να μπαίνει από αριστερά, να κόβει την μπάλα εξαιρετικά αλλά να προσπαθεί να νικήσει τον Προτό από την κλειστή του γωνία αντί να βγάλει τη σέντρα στον αμαρκάριστο Φορτούνη.
Το πλέον οδυνηρό για τους φιλοξενούμενους είναι ότι δέχτηκαν γκολ όχι απλά κόντρα στη ροή του παιχνιδιού αλλά σε ένα σημείο όπου διατηρούσαν πλήρως τον έλεγχο του αγώνα.
Η λάθος εκτίμηση του Ρομπέρτο (είχε κρατήσει το μηδέν τουλάχιστον σε τέσσερις φάσεις στο πρώτο μέρος) στο κόρνερ του Μπούτνερ στο 67ο λεπτό, όπου ούτε μπλοκάρισε ούτε έδιωξε την μπάλα, έδωσε την ευκαιρία στον Εμποτζί να τη σπρώξει στα δίχτυα στο πιο εύκολο γκολ της καριέρας του.

Προς στιγμήν ο επόπτης στάθηκε ακίνητος στη θέση του, προφανώς επειδή μπερδεύτηκε βλέποντας τον Εμποτζί φανερά εκτεθειμένο, με τη μόνη διαφορά ότι πήρε την «ασίστ» από τον Ρομπέρτο, άρα δεν υπήρχε κανένα οφσάιντ (σε εκείνο το σημείο οι Βέλγοι πέταξαν αρκετά μπουκάλια και αντικείμενα στον επόπτη, για να στείλουν μήνυμα πως αυτά δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα).

Aπό εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός εξαφανίστηκε από το γήπεδο ενώ και ο Σίλβα έκανε πολύ καθυστερημένα τις δύο τελευταίες του αλλαγές. Οι Ερυθρόλευκοι, κόντρα σε μια ομάδα που υπερτερούσε μόνο στην ευρωπαϊκή ιστορία, δεν κατάφεραν να σκοράρουν, και πλέον θα πρέπει να είναι αλάνθαστοι στη ρεβάνς σε μια εβδομάδα ιδίως στην άμυνα που χθες –στο πρώτο εικοσάλεπτο –θύμιζε παιδική χαρά από τα απανωτά λάθη των Ντουρμάζ και Ντα Κόστα.

Ο κροάτης ρέφερι Μπέμπεκ δεν είδε το πέναλτι (σε ξεκάθαρο χέρι του Οκάκα στο 33′) και δεν μοίρασε τις κίτρινες με την ίδια νοοτροπία, χαρίζοντας τουλάχιστον δύο στους γηπεδούχους.

Αντερλεχτ: Προτό, Ναχάρ, Εμποτζί, Ντέσχαχτ, Μπούτνερ (89′ Νόιτινκ), Μπατζί, Ντεφούρ (89′ Σουάρες), Τζούριτσιτς (74′ Τίλεμανς), Ατσεαμπόνγκ, Πρατ, Οκάκα.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Μποτία, Μαζουακού, Μιλιβόγεβτις, Ζντιέλαρ (69′ Κασάμι), Σεμπά (81′ Πουλίδο), Ντουρμάζ (84′ Ντομίνγκες), Φορτούνης, Ιντέγε.