Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Κύπρο ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης, όταν αφιέρωσε στο ακροατήριό του τραγούδι με τον στίχο «θυμίζεις γκόμενα, που τριγυρνά στα κατεχόμενα», έτσι απλώς επειδή οι δύο λέξεις κάνουν ρίμα…

Ο τραγουδιστής ήταν καλεσμένος, την προηγούμενη Παρασκευή, σε νυχτερινό κέντρο της Λευκωσίας και θέλησε να… ευχαριστήσει τους κύπριους θαυμαστές του με ένα τραγούδι που έγραψε ειδικά για εκείνους. Μόνο που η άγνοιά του για το ευαίσθητο θέμα της τουρκικής κατοχής στην Μεγαλόνησο έφερε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, αφού το κοινό αισθάνθηκε προσβολή.

Ο… εμπνευσμένος στίχος του τραγουδιού του έχει ως εξής:

«Με συγχωρείς για τα επόμενα

μα έχω εξετάσει τα ενδεχόμενα

πλέον θυμίζεις σκάρτη γκόμενα

που τριγυρνά στα κατεχόμενα»

Ο ίδιος πάντως προφανώς δεν συμμερίζεται τους λόγους για τους οποίους προκλήθηκαν αντιδράσεις και σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει: «Ένα ερωτικό και όχι κοινωνικό τραγούδι με σεβασμό στην αγαπημένη μου Κύπρο και στους Κύπριους φίλους και φίλες μου».

Στην εκπομπή «Για σένα» του Mega Κύπρου παρουσιάστρια και δημοσιογράφοι μίλησαν για «άτοπο» και «άκυρο» στίχο, ενώ η παρουσιάστρια είπε ότι έπαθε σοκ μόλις το άκουσε στο ραδιόφωνο και σχολίασε πως «έπρεπε να του πουν να μην το κυκλοφορήσει. Να τον προλάβουν».