Τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «διατύπωσαν την ανησυχία τους» για τους βομβαρδισμούς που πραγματοποιούν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εναντίον των Κούρδων μαχητών στο βόρειο τμήμα της Συρίας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Συμβουλίου, ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας Ραφαέλ Ραμίρες Καρένο.

Τα μέλη του Συμβουλίου διαβουλεύτηκαν κεκλεισμένων των θυρών σήμερα το πρωί σχετικά με τις στρατιωτικές ενέργειες της Άγκυρας στη Συρία έπειτα από αίτημα της Ρωσίας.

«Τα μέλη του Συμβουλίου διατύπωσαν την ανησυχία τους σχετικά με τις επιθέσεις της Τουρκίας στο βόρειο τμήμα της Συρίας» επισήμανε ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας.

«Συμφώνησαν να ζητήσουν από την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές Δίκαιο» προσέθεσε ο ίδιος.

Το Συμβούλιο δεν εξέδωσε ωστόσο επίσημη ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τους βομβαρδισμούς του τουρκικού πυροβολικού.

Τα 15 κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας διατύπωσαν «σε διαφορετικό βαθμό την ανησυχία τους (…) όμως όλοι συμφώνησαν» να αποδοκιμάσουν αυτά τα πλήγματα, υπογράμμισε ο Καρένο.

Από την πλευρά του ο πρεσβευτής της Συρίας Μπασάρ αλ Τζααφάρι, η χώρα του οποίου ζήτησε από το Συμβούλιο να καταδικάσει το γεγονός ότι η Τουρκία παραβιάζει την εθνική κυριαρχία της χώρας του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «ομοφωνία» που επέδειξαν τα 15 κράτη μέλη στο «να διατυπώσουν τις ανησυχίες τους για την ανεύθυνη συμπεριφορά της Τουρκίας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από