Το σήμερα και το αύριο του ελληνικού στίβου έλαμψαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που ολοκληρώθηκε χθες στο ΣΕΦ. Σαφώς το όριο που έπιασε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο η Βούλα Παπαχρήστου (14,45 μ.) στο τριπλούν και ο Κώστας Μπανιώτης (2,33 μ.) για το Παγκόσμιο Κλειστού του Πόρτλαντ στο ύψος, καθώς και το πανελλήνιο ρεκόρ του Αλέξανδρου Παπαμιχαήλ στα 5.000 μέτρα βάδην (19′ 08» 74) ξεχώρισαν, αλλά μεγάλη αίσθηση σημείωσε η επίδοση του Μανώλη Καραλή, που αποτελεί πλέον κομμάτι της ιστορίας του παγκόσμιου στίβου.
Ο 16χρονος αθλητής του ΓΣ Κηφισιάς, πέτυχε την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στον κόσμο στην κατηγορία των παίδων στο επί κοντώ με 5,53 μ.
«Είναι η πρώτη φορά που ξεπερνώ αυτό το ύψος, αφού στην προπόνηση επικεντρωνόμαστε στην τεχνική με τον προπονητή μου και χρησιμοποιούμε μαλακά κοντάρια. Αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ αλλάζει τον τρόπο σκέψης μου μόνο για σήμερα. Από αύριο βάζουμε το κεφάλι κάτω και συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά. Δεν θα αφήσω να με επηρεάσει όλο αυτό», τόνισε ο αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου που προέρχεται από αθλητική οικογένεια. Ο πατέρας του Χάρης, παλαιός πρωταθλητής και προπονητής στο δέκαθλο, ήταν αυτός που τον πρωτοπήγε στα 12 του στο στάδιο για επί κοντώ. Η μητέρα του ασχολήθηκε με το μήκος και η δίδυμη αδελφή του με τα σύνθετα.
Χάλκινος πέρυσι στο Παγκόσμιο Παίδων στο Κάλι της Κολομβίας, όπου την απονομή έκανε το ίνδαλμά του ο Σεργκέι Μπούμπκα.

Το όριο για το Πόρτλαντ έπιασε και ο Λυκούργος Τσάκωνας στα 60 μέτρα (6» 62) αλλά έχει πει ότι πιθανότατα δεν θα συμμετάσχει.

Σπουδαία επίδοση και το πανελλήνιο ρεκόρ παίδων του Αντώνη Μέρλου στο ύψος (2,14 μ.), αλλά και τα ατομικά ρεκόρ της Πεσιρίδου και της Φέρρα.