Αυτεπάγγελτη ποινική δικογραφία σε βάρος χρήστη του Διαδικτύου σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για προσβολή της μνήμης των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης στο νησί Κίναρο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο χρήστης ανέβασε στο προφίλ του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης προσβλητικό και υβριστικό περιεχόμενο σε βάρος των πεσόντων αξιωματικών. Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησε άμεσα στη διαγραφή της ανάρτησης και απενεργοποίησε το προφίλ.

Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, υπήρξε μεγάλος αριθμός καταγγελιών πολιτών τόσο μέσω τηλεφωνικών κλήσεων όσο και ηλεκτρονικών μηνυμάτων στο Κέντρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού CYBER ALERT.

«Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κινητοποιήθηκε άμεσα, καθότι οι συγκεκριμένες δημοσιεύσεις υποκινούσαν δημόσια, μέσω του διαδικτύου, τη βία και το μίσος.

Πιο αναλυτικά, εκδηλώθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, με την αποστολή επίσημου αιτήματος στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης για την διαγραφή των κακόβουλων αναρτήσεων και διατήρηση των ηλεκτρονικών ιχνών του χρήστη που πραγματοποίησε την ανάρτηση.

» Ο επίμαχος λογαριασμός απενεργοποιήθηκε προχθές (12-02-2016) το απόγευμα, ενώ συνεχίζονται οι αναζητήσεις παρόμοιων αναρτήσεων.

» Η ποινική δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία» σημειώνεται στην ανακοίνωση.