Η πρώτη φορά που ξαφνιάστηκαν όλοι, λόγω τηλεοπτικής μετάδοσης του ιδιότυπου αυτού γεγονότος, ήταν όταν ο Αστυνομικός υποδιευθυντής Βασίλης Ρόκκος, βρέθηκε απέναντι από τη Ζωή. Ήταν Μάιος του 2015 και επί της Βασιλίσσης Σοφίας, κλούβες των ΜΑΤ είχαν τοποθετηθεί κάθετα στο δρόμο, στο ύψος της εισόδου της Βουλής, για να αποτρέψουν την άνοδο διαδηλωτών προς τα πάνω και ίσως προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Βασίλης Ρόκκος, επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων εκείνο το πρωινό, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια εξοργισμένη Πρόεδρο της Βουλής, μπορείτε να δείτε το βλέμμα της στη φωτογραφία, η οποία βγήκε φουριόζα από το Κοινοβούλιο για να επιπλήξει τον επικεφαλής αστυνομικό επειδή οι κλούβες εμπόδιζαν το δικαίωμα των συγκεντρωμένων να διαδηλώσουν.

Αρχικά, σε όσους παρατήρησαν τη σκηνή από την τηλεόραση, δημιουργήθηκε αίσθημα συμπάθειας για τον κ. Β. Ρόκκο, επειδή ανέλπιστα βρέθηκε στα… νύχια της Ζωής. «Ανυπεράσπιστος» μπροστά στην οργισμένη Πρόεδρο – ακόμα και οι «ΜΑΤατζήδες» είχαν κάνει πίσω με διακριτικά βήματα, δεν έχασε την ψυχραιμία του αλλά με πολύ σεβασμό και ετοιμότητα επιχείρησε να εξηγήσει πως δεν έδωσε ο ίδιος την εντολή για το κλείσιμο του δρόμου, αλλά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και πως εκείνος, φυσικά, δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς παρά να υπακούσει

«Βρε τι τούμελε του ανθρώπου να πάθει», ήταν η κοινή διαπίστωση των αμέτρητων τηλεθεατών, μόλις απέβαλαν το αίσθημα έκπληξης – που αναφέραμε παραπάνω. Η Πρόεδρος επέμενε, βηματίζοντας πάνω κάτω, με τις κάμερες δίπλα της να στρέφονται μία σε εκείνη μία στον Αστυνομικό. Προς στιγμήν η υπόθεση θύμιζε το γήπεδο του Ρολάν Γκαρός. Γυρνούσαν οι κάμερες αριστερά δεξιά, γυρνούσαν και οι «ΜΑΤατζήδες» τα κεφάλια τους μέσα από τα παράθυρα της κλούβας, μία στη Ζωή μία στον Αστυνομικό – σαν το μπαλάκι του τένις- μην ξέροντας ποιος τελικά θα την φάει κατακέφαλα!.

Όμως το παρολίγον θερμό επεισόδιο έληξε αισίως, αφού ο Αστυνομικός, έδειξε ψυχραιμία και σεβασμό τόσο στο πρόσωπο της Προέδρου της Βουλής, στους συναδέλφους του, αλλά και στους διαδηλωτές στα μετόπισθεν. Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Ρόκκος είναι ένας ιδιαίτερος αξιωματικός. Κάτοχος πανεπιστημιακού διπλώματος και με μεταπτυχιακές σπουδές, εθελοντής σε ανθρωπιστικές δράσεις στον ελεύθερο χρόνο του, είναι ο αξιωματικός εκείνος που έχει βρεθεί να συνοδεύει πάνω από 500 διαδηλώσεις και πορείες στην Αθήνα.

Κύριο μέλημά του πάντα, είναι να φροντίζει, όσο περνά από το χέρι του, οι όποιες κινητοποιήσεις να ολοκληρώνονται ομαλά χωρίς να δημιουργείται κλίμα έντασης και επεισόδια. Για αυτό πάντα μιλά με ευγένεια τους διαδηλωτές, τους ακούει επιπλέον, και προσπαθεί να βρει μία μέση λύση.

Το ίδιο προσπάθησε να κάνει – και κάτι περισσότερο – το πρωί της Παρασκευής μπροστά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όταν βρέθηκε μπροστά σε εκατοντάδες οργισμένους αγρότες που ήθελαν να εισβάλλουν στο υπουργείο, φωνάζοντας κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί στην είσοδο του κτιρίου. Ο Αστυνομικός υποδιευθυντής, πέτυχε να εισπράξει ο ίδιος την οργή των συγκεντρωμένων κατά των συναδέλφων του, επιχειρώντας να αποφορτίσει την ατμόσφαιρα, όμως η ένταση ήταν ήδη προδιαγεγραμμένη.