Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν για τις αξιώσεις και απειλές Ερντογάν για το προσφυγικό κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θέτει το ζήτημα των δηλώσεων του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα.

Ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας Συνόδου G20 που έχουν διαρρεύσει και που φιλοξενούνται σε δημοσιογραφικά ρεπορτάζ, να προκαλεί με την εξής δήλωση:

«Μπορούμε να ανοίξουμε τις πόρτες προς την Ελλάδα και την Βουλγαρία οποιαδήποτε στιγμή και να βάλουμε τους μετανάστες σε λεωφορεία».

«Ο κ. Ερντογάν, στην προσπάθεια του να διεκδικήσει περισσότερα Ευρωπαϊκά κονδύλια από την ΕΕ, φαίνεται ότι δεν δίστασε να εκβιάσει και να αμφισβητήσει την συμφωνία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού που ο ίδιος έχει υπογράψει με την ΕΕ» αναφέρει.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ρωτά την Κομισιόν μεταξύ άλλων αν επιβεβαιώνει την ύπαρξη σχετικού εγγράφου καθώς και «με ποιον τρόπο η Κομισιόν προτίθεται να ασκήσει πρόσθετες πιέσεις στην Τούρκικη ηγεσία ώστε να μειωθούν οι προσφυγικές ροές».