Ενας 52χρονος ο οποίος παρουσιαζόταν ως ένας εκ των μετόχων γνωστού ρεστοράν που λειτουργούσε στο Κολωνάκι, θεωρείται πρόσωπο κλειδί και αναζητείται για μεγάλη υπόθεση διακίνησης σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών (κοκαΐνης, κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης, MDMA) μετά την εξάρθρωση δύο συμμοριών.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν εννέα μέλη των δυο συμμοριών εκ των οποίων πέντε αλλοδαποί και τέσσερις Ελληνες. Από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν ως συνεργοί και αναζητούνται ,ο 52χρονος και ένας 30χρονος Ελληνας.

Κατασχέθηκαν 20.927 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 461 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, 152 γραμμάρια κοκαΐνης και 10 δενδρύλλια κάνναβης

Κατασχέθηκαν επίσης, τα χρηματικό ποσό των 27.415 ευρώ, ένα πιστόλι και πολλά κινητά τηλέφωνα,

Οι δράστες πέντε υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 23, 23, 24, 24, και 30 ετών και τέσσερις Ελληνες ηλικίας 20, 23, 33 και 34 ετών. συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια εκτεταμένης επιχείρησης σε διάφορες περιοχές της Αττικής , όπως Αθήνα, Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Καισαριανή, Περιστέρι και στο Ίλιον.

Οι έρευνες για την υπόθεση ξεκίνησαν από το καλοκαίρι παράλληλα με τις έρευνες για τα κυκλώματα που δρούσαν στην Μύκονο.

Οι έρευνες συνεχίζονται για 277 ακόμα περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών, από τα μέλη των δυο συμμοριών στην Αττική.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, αποκαλύφθηκε η ιεραρχική δομή της πρώτης συμμορίας και ο ηγετικός ρόλος 23χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος σε άμεση συνεργασία με τον 30χρονο Ελληνα αναζητούμενο οργάνωνε και συντόνιζε την ανεύρεση-εισαγωγή από την Αλβανία ποσοτήτων ναρκωτικών και την περαιτέρω προμήθεια των υπολοίπων μελών της οργάνωσης, τα οποία ήταν υπεύθυνα για την αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών, σε διάφορα άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Η δεύτερη οργάνωση διευθύνετο από τον 33χρονο Ελληνα ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την ανεύρεση ποσοτήτων ναρκωτικών, κυρίως από τον 30χρονο υπήκοο Αλβανίας και την περαιτέρω προμήθεια των υπολοίπων μελών της οργάνωσης, τα οποία ήταν υπεύθυνα για την αποθήκευση και διακίνηση των ναρκωτικών, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.