Κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα του ασφαλιστικού, άσκησε κατά τη διάρκεια ομιλίας του απόψε στην Πάτρα, το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας και πρώην υπουργός, Δημήτρης Στρατούλης.

Ειδικότερα, μίλησε για «κλίμα κινδυνολογίας σχετικά με τη βιωσιμότητα των ταμείων», που όπως είπε, «καλλιεργείται επικοινωνιακά, προκειμένου να επιβληθούν ως 'μεταρρύθμιση', οι περικοπές στις συντάξεις».

Ακόμη, ο Δημήτρης Στρατούλης σημείωσε ότι «η περικοπή των 2,25 δισ. ευρώ στο κόστος της κοινωνικής ασφάλισης, δεν προκύπτει παρά μόνο από την αναγκαιότητα να εφαρμοστεί το τρίτο μνημόνιο, να καταγραφεί πρωτογενές πλεόνασμα και να προκύψουν πόροι για τις πληρωμές του χρέους».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Δημήτρης Στρατούλης είπε ότι «το μνημονιακό μπλοκ, παλαιών και νέων μνημονιακών δυνάμεων είναι υπό κατάρρευση» και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη στις κοινωνικές αντιδράσεις».

Επίσης, ανέφερε ότι είναι σχεδόν αδύνατο να περάσει η κυβέρνηση το ασφαλιστικό από τη Βουλή, αλλά και να βρει συμμάχους, σε αυτή την προσπάθειά της, είτε στη ΝΔ, είτε στην κεντροαριστερά».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από