Ο Μπέρνι Σάντερς, ο γερουσιαστής του Βερμόντ, κάλυψε το ευρύ προβάδισμα που είχε ως πρόσφατα η Χίλαρι Κλίντον στην κούρσα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ώστε να αναδειχθεί ο υποψήφιος ή η υποψήφια του κόμματος στις φετινές προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, και οι δυο τους πλέον σχεδόν ισοψηφούν στην πρόθεση ψήφου των Δημοκρατικών σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Η Κλίντον προηγείται με 48% έναντι 45% του Σάντερς μεταξύ των Δημοκρατικών ψηφοφόρων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση σε δείγμα 512 Αμερικανών, η οποία διεξήχθη το διάστημα 2-5 Φεβρουαρίου, μετά την εσωκομματική ψηφοφορία στην Αϊόβα. Η δημοσκόπηση αυτή όμως έχει ποσοστό σφάλματος 5 εκατοστιαίων μονάδων.

Στις αρχές του 2016, οι Δημοκρατικοί τάσσονταν υπέρ της πρώην ΥΠΕΞ και πρώτης κυρίας σε αναλογία που έφθανε το 2 προς 1. Ο Σάντερς κατάφερε τις τελευταίες εβδομάδες να κλείσει σημαντικά την ψαλίδα με την Κλίντον.

Η πρώτη πρόσωπο με πρόσωπο τηλεμαχία

Η Κλίντον κέρδισε τον Σάντερς με μικρή διαφορά στην Αϊόβα, στην πρώτη εσωκομματική διαδικασία ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, ενώ αναμένεται ότι θα υποστεί ήττα στο Νιου Χάμσαϊρ. Οι δυο τους θα αναμετρηθούν το βράδυ της Πέμπτης στην πρώτη τους τηλεμαχία πρόσωπο με πρόσωπο.

Μολαταύτα, υπάρχει μεγάλη διαφορά στην αναγνωρισιμότητα των δύο υποψηφίων σε εθνικό επίπεδο. Σχεδόν το 25% των Δημοκρατικών και το 40% των ανεξάρτητων είπαν ότι δεν γνωρίζουν τόσο καλά τον Σάντερς, ενώ αντίθετα το όνομα της Κλίντον είναι γνωστό σε όλους.

Στο Ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο, ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να έχει μεγάλη διαφορά, συγκεντρώνοντας το 40% των προθέσεων ψήφου. Το ποσοστό των προθέσεων ψήφου παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητο παρά το ότι κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην εσωκομματική διαδικασία στην Αϊόβα.

Ο Τεντ Κρουζ, ο γερουσιαστής του Τέξας, τον ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση στην δεύτερη θέση (16%) ενώ ο Μάρκο Ρούμπιο, γερουσιαστής της Φλόριντα, καταλαμβάνει την τρίτη θέση (13%).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από