"Θα είμαι δήμαρχος μέχρι να πεθάνω. Εάν γίνω 100 χρονών και έχει άλλες τρεις θητείες, μέχρι 100 χρονών θα είμαι δήμαρχος", δηλώνει ο Γιάννης Μπουτάρης, σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό  "Πρακτορείο fm 104,9".

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης  σε ερώτηση εάν ισχύουν δημοσιεύματα που τον θέλουν να μένει στο δημαρχιακό θώκο μέχρι τα μέσα της τρέχουσας, δεύτερης, θητείας και στη συνέχεια να παραδίδει το "δαχτυλίδι" της διαδοχής υποστήριξε χαρακτηριστικά:

"Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ολίγον έγκυος δεν έχει. Από την ώρα που αποφάσισα σ' αυτή την ηλικία να γίνω δήμαρχος και από την ώρα που ενεπλάκην και αντιλήφθηκα πολύ - πολύ βαθιά τι δυνατότητες έχει να κάνει ένας δήμαρχος, θα είμαι δήμαρχος μέχρι να πεθάνω. Εάν γίνω 100 χρονών και έχει άλλες τρεις θητείες, μέχρι 100 χρονών θα είμαι δήμαρχος".

Ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα, εμφανίζεται ικανοποιημένος από το έργο των αντιδημάρχων του, θεωρεί πως είναι ατακαδόρος για το καλό της πόλης και προκαλεί την αντιπολίτευση του Δήμου Θεσσαλονίκης εάν μπορεί να κάνει το ίδιο, ενώ ισχυρίζεται πως "είναι ένας και μοναδικός, αφού μετά ο Θεός πέταξε το καλούπι".

Δηλώνει "κατ' εξοχήν μοναχικός τύπος", ελάττωμα του είναι πως "ανοίγει πολλά μέτωπα", ενώ στα οχτώ ήδη υπάρχοντα τατουάζ ετοιμάζεται να προσθέσει άλλα δύο, το ένα μάλιστα θα το "χτυπήσει" παρέα με την εγγονή του.

'Οσον αφορά τα προβλήματα της καθημερινότητας, το κυκλοφοριακό και η καθαριότητα βρίσκονται ψηλά στις προτεραιότητες του δημάρχου Θεσσαλονίκης, το Μετρό τον απασχολεί ιδιαίτερα.Ισχυρίζεται πως το αποτεφρωτήριο θα λειτουργεί μέχρι τα τέλη του 2016, έχει έτοιμες προτάσεις για το προσφυγικό, ενώ αποκαλύπτει και το όνειρο του για την πόλη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από