«Δεν υπάρχει κανένα σενάριο πρόωρων εκλογών. Δεν θα ήταν πρόβλημα για μας, αλλά για την χώρα», δήλωσε την Τρίτη η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Επισήμανε ότι «προσπαθούμε να οικοδομήσουμε ένα σταθερό περιβάλλον στην πολιτική σκηνή και την οικονομία», ενώ διέψευσε τα σενάρια περί οικουμενικής ή άλλης κυβέρνησης λέγοντας ότι «δεν υπάρχει θέμα οικουμενικής ή άλλης κυβέρνησης».

Δήλωσε ότι δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού και πρόσθεσε ότι «όποτε και άμα κρίνει ο Πρωθυπουργός, θα γίνει».

«Δεν υπάρχει θέμα αλλαγής της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Άλλο να ζητάμε συναίνεση και συνεννόηση σε βασικά ζητήματα, άλλο η διεύρυνση. Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ισχυρή και σε συνοχή», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις δηλώσεις της πρώην προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου είπε ότι «δεν έχουμε κάτι να σχολιάσουμε».

Αναφορικά με το προσφυγικό είπε ότι «δεν συμψηφίζουμε κρίση οικονομική με την προσφυγική».

Μια χώρα πρώτης εισόδου καλείται υπό τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και από τους πολίτες της να ανταπεξέλθει, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, ενώ παραδέχθηκε ότι υπήρξε μια δυσκολία στην άντληση των κονδυλίων, «όμως – συνέχισε – ευελπιστούμε ότι θα έρθουν κι άλλα χρήματα. Είμαστε συνεπείς παρά τις καθυστερήσεις στα Hotspots.

Στις 18, στη σύνοδο δεν θα είναι απολογούμενος ο Πρωθυπουργός, αλλά θα εγκαλεί όσους δεν έχουν κάνει πράξη τις δικές τους υποχρεώσεις, πρόσθεσε χαρακτηριστικά

Για τους αγρότες

Η κυβέρνηση είναι ανοικτή στον διάλογο με τους αγρότες, βάσει της πρότασης που έχει καταθέσει, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, αφήνοντας όμως αιχμές για κάποιους που προσπαθούν να εκμεταλλευθούν πολιτικά τις κινητοποιήσεις, προσπαθώντας να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση

«Βλέπουμε κάποιες ομάδες που με προβοκατόρικες τακτικές προσπαθούν να τορπιλίσουν τον διάλογο, με πρωτοφανή για το κίνημα πράξεις. Εικόνες προπηλακισμών δεν τιμούν το αγροτικό κίνημα. Έχουμε δει άτομα από φασιστικές οργανώσεις να προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Στόχος να κλείσει τον Μάρτιο η αξιολόγηση»

Σχετικά με τις συναντήσεις των δανειστών με την κυβέρνηση είπε ότι θα γίνει μια πρώτη συζήτηση, θα φύγουν και θα ξανάρθουν για δύο εβδομάδες. «Στόχος να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις μέσα στον Φεβρουάριο, για να κλείσει τον Μάρτιο η αξιολόγηση».

Υποστήριξε ότι η συζήτηση για την πρώτη αξιολόγηση περιλαμβάνει το ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια, ταμείο και ένα μεσοπρόθεσμο για το 2016.

Και πρόσθεσε ότι και εμείς θέλαμε να ανοίξει μια συζήτηση για το δημοσιονομικό, ενώ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει συζήτηση για το φορολογικό των αγροτών, θα έρθει στην συνέχεια.

Συνάντηση με Μέρκελ

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, είπε ότι ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί στο Λονδίνο για τη Συρία, και την ερχόμενη εβδομάδα στο Ιράν.

Όπως είπε την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός θα μετάσχει στη σύνοδο δωρητών για τους σύρους πρόσφυγες στο Λονδίνο, όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Ανγκελα Μέρκελ.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του κ. Τσίπρα με την κ. Μέρκελ, τον αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν, τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Φρανς Τίμερμαν.

ΝΔ: Καλωσορίζουμε το μπρίφινγκ

Με ανακοίνωσή της η ΝΔ καλωσορίζει την απόφαση της κυβέρνησης να ξεκινήσει πάλι η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, ενώ ασκεί παράλληλα κριτική για ό,τι συνέβαινε μέχρι τώρα.

«Η κυβέρνηση ξεκίνησε σήμερα την επίσημη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Καλωσορίζουμε την απόφασή της αυτή με την ελπίδα να βάλει τέλος στα προσφιλή της «non papers» και τις απρόσωπες «γκρίζες διαρροές»», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.