Δεκάδες χιλιάδες ευρώ είχε αποκομίσει, σύμφωνα με την Αστυνομία, 33χρονος που έδινε προγνωστικά αγώνων έναντι αμοιβής μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης (Facebook).

Τον εντόπισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που σχημάτισε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος του.

Μέσω του προφίλ που διατηρούσε, ο δράστης προσέλκυε άλλους χρήστες της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, υποσχόμενος ψευδώς ότι προσφέρει έναντι αμοιβής προγνωστικά σχετικά με την έκβαση κυρίως αγώνων ποδοσφαίρου, είτε από το δελτίο στοιχημάτων του ΟΠΑΠ, είτε και εκτός δελτίου.

Ο 33χρονος ζητούσε την καταβολή της χρηματικής αμοιβής κυρίως μέσω κωδικών προπληρωμένων καρτών, τις οποίες στη συνέχεια χρησιμοποιούσε ο ίδιος σε διαδικτυακούς στοιχηματισμούς.

Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, έγινε ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, αλλά και επικοινωνία με τους εμπλεκόμενους φορείς, και προέκυψε ότι η διαχείριση της επίμαχης σελίδας γινόταν από τον 33χρονο.

Σε έρευνα που έγινε στις 29 Ιανουαρίου στο σπίτι του στο Μενίδι, ταυτοποιήθηκε η δράση του, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, βιβλιάριο τραπεζικών καταθέσεων, σημειωματάριο με πλήθος σημειώσεων που σχετίζονται με την παράνομη αυτή δραστηριότητά του, καθώς και μεγάλος αριθμός κωδικών προπληρωμένων καρτών.

Ο φορητός υπολογιστής που κατασχέθηκε θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ η δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία.

Η Αστυνομία εξετάζει πιθανή εμπλοκή του 33χρονου και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.