Επί 36 ημέρες έμειναν εγκλωβισμένοι σε βάθος 200 μέτρων σε ένα ορυχείο γύψου στην επαρχία Σαντόγκ της ανατολικής Κίνας, τέσσερις εργάτες, που σήμερα μετά από μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης βγήκαν στην επιφάνεια.

Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση CCTV, τα σωστικά συνεργεία είχαν καταφέρει τις προηγούμενες ημέρες να σκάψουν μια σήραγγα και να φτάσουν στους εγκλωβισμένους, ενώ η τελική φάση της επιχείρησης διάσωσης διήρκεσε μόλις δύο ώρες, και οι τέσσερις άνδρες βγήκαν στην επιφάνεια, με τη βοήθεια μιας στενής κάψουλας.

Οι εργάτες εγκλωβίστηκαν στις 5 Ιανουαρίου, όταν από άγνωστη αιτία κατέρρευσε μια σήραγγα στο ορυχείο της πόλης Πινγί.Τις πρώτες ημέρες οι διασώστες δεν είχαν εντοπίσει κανένα ίχνος ζωής, όμως στις 9 Ιανουαρίου κατάφεραν να έρθουν σε επαφή μαζί τους και να τους εφοδιάσουν με τρόφιμα, ρούχα και φακούς.

Η επιχείρηση διάσωσης ήταν δύσκολη καθώς η σήραγγα κινδύνευε να καταρρεύσει τελείως ενώ συνεχίζονταν οι πτώσεις βράχων. Ο ιδιοκτήτης του ορυχείου πνίγηκε στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους διασώστες.