Στους δέκα ανέρχονται οι αγνοούμενοι μετανάστες από το ναυάγιο της περασμένης Παρασκευής στην Καλόλιμνο, καθώς, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, αγνοούνται άλλος ένας άνδρας και ένα παιδί.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 27 από τις 35 σορούς που ανασύρθηκαν, ενώ οι υπόλοιπες μεταφέρθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Από το πρωί της Τρίτης, κλιμάκιο δυτών του Λιμενικού επιχειρεί να καταδυθεί ώστε να προσεγγίσει το βυθισμένο ξύλινο ιστιοφόρο, με σκοπό να διαπιστωθεί εάν στο εσωτερικό του υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα.

Αλλά και στο Φαρμακονήσι, σκάφος της Frontex ερευνά στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, καθώς διασωθέντες του ναυαγίου της Παρασκευής μιλούν για δύο έως τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, που αγνοούνται, καθώς επέβαιναν στην ξύλινη λέμβο μαζί με τους 41 διασωθέντες και τους οκτώ νεκρούς (έξι παιδιά και δύο γυναίκες) που εντοπίστηκαν.

Στο μεταξύ, άλλα δύο πτώματα, πιθανότατα προσφύγων, ξεβράστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στη Σάμο. Πρόκειται για τις σορούς δύο ανδρών που εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Αντωνίου-Γαλάζιου, βορειοανατολικά του νησιού. Σημειώνεται ότι τρεις σοροί είχαν ανασυρθεί στο νησί και το περασμένο Σαββατοκύριακο, βόρεια του νησιού.