Η Κεντρική Επιτροπή του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, της Σοσιαλδημοκρατικής Ενωσης (SDSM), αποφάσισε το βράδυ της Τετάρτης να μην συμμετάσχει στις πρόωρες εκλογές της 24ης Απριλίου, τις οποίες κήρυξε το κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο αρχηγός του SDSM Ζόραν Ζάεβ δήλωσε ότι η αντιπολίτευση δεν θα συμμετάσχει επειδή δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για έντιμες και δημοκρατικές εκλογές και ζήτησε να αναβληθούν μέχρι να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες που θα διασφαλίζουν το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Τη Δευτέρα, η Βουλή της ΠΓΔΜ επικύρωσε την παραίτηση του Νίκολα Γκρούεφσκι από το αξίωμα του πρωθυπουργού, μετά από δικό του αίτημα και στην συνέχεια ανέδειξε υπηρεσιακή κυβέρνηση η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στις πρόωρες εκλογές στις 24 Απριλίου.

Επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης ορίστηκε ο γενικός γραμματέας του VMRO-DPMNE Εμιλ Ντιμιτρίεφ.

Η αντιπολίτευση σημείωσε ότι ο χρόνος δεν επαρκεί για την εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων, ενώ ζήτησε να διασφαλιστεί η ελευθερία του Τύπου και να εκλείψει ο έλεγχος και οι παρεμβάσεις του κόμματος του Ν. Γκρούεφσκι στον τρόπο λειτουργίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι έχει κατηγορήσει τον Ζόραν Ζάεβ ότι αναζητά δικαιολογίες για να αποφύγει τις εκλογές επειδή γνωρίζει ότι θα ηττηθεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από