Απεργιακές κινητοποιήσεις για τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση προαναγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρώντας στις αλλαγές στο ασφαλιστικό. Συμμετέχει επίσης στα πανεργατικά συλλαλητήρια που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στην Αθήνα στις 12:00, (συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας και πορεία στη Βουλή) και στο Ηράκλειο Κρήτης την ίδια ώρα, καθώς και το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Την προσεχή Πέμπτη 14 του μηνός θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προκειμένου να καθορίσει και να αποφασίσει «το αγωνιστικό-κινηματικό Πρόγραμμα Δράσης στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα». Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε επίσης να συντονιστεί με άλλες Ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και την ΑΔΕΔΥ, «με στόχο μαζικές πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις», καθώς και να οργανώσει ενημερωτική εκστρατεία των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση για το ασφαλιστικό.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, «οι σημερινοί νέοι συνταξιούχοι γνωρίζουν πως οι κόποι μιας ζωής μετατρέπονται σε προνοιακό επίδομα, ενώ η νέα γενιά, ακόμη και όταν θα βρει δουλειά, «διαπραγματεύεται» πλέον με τη μαύρη εργασία, γνωρίζοντας πως ουδέποτε θα συμπληρώσει σαράντα συναπτά έτη στην εργασία προκειμένου να δικαιούται σύνταξης ακόμη και στα βαθιά γεράματα.

Η απορρύθμιση του ασφαλιστικού που επιχειρείται οδηγεί σε στροφή της Δημόσιας και Κοινωνικής Ασφάλισης προς την Ιδιωτική, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα μεγάλα συμφέροντα των ασφαλιστικών εταιρειών, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο τις ταξικές ανισότητες».