Ανοιγμα στην Κεντροαριστερά για να δημιουργήσει μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ τον μεγάλο πολιτικό πόλο απέναντι στη ΝΔ απευθύνει ο Στέργιος Πιτσιόρλας, πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, μέσα από τη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ». Το κάλεσμα Πιτσιόρλα έρχεται σε μια στιγμή που και οι αυριανές εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις στον ευρύτερο εκσυχρονιστικό χώρο αλλά και την Κεντροαριστερά.

Αυτόν τον χώρο διεκδικεί και ο ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτό το γήπεδο αναμένεται να δώσει τη μάχη τους επόμενους μήνες, όπως προκύπτει από όσα λέει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, ο οποίος εκφράζει το εκσυγχρονιστικό ρεύμα στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ. Με την ιδιότητα του πρώην γραμματέα του ΣΥΝ και του μάνατζερ που παίζει το χαρτί των ιδιωτικοποιήσεων, και άρα έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία στις εκτός Κουμουνδούρου δυνάμεις, ο Πιτσιόρλας καλεί σε επανασυσπείρωση «όλον αυτόν τον κόσμο της Αριστεράς που σήμερα δεν βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς έχει επιφυλάξεις και κριτική διάθεση».

Εάν η κυβέρνηση τολμήσει να εφαρμόσει ένα σχέδιο μεταρρυθμιστικών τομών, τότε αυτός ο κόσμος θα συνταχθεί ξανά και εάν γίνει αυτό το πρώτο βήμα, τότε οι όροι συζήτησης τόσο με Το Ποτάμι όσο και με το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξουν, πιστεύει. Σε αυτό το μεταρρυθμιστικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, οι ιδιωτικοποιήσεις διαδραματίζουν κομβικό ρόλο.

Ο Πιτσιόρλας τα βάζει με τους συντρόφους του που βλέπουν στις ιδιωτικοποιήσεις «ξεπούλημα των ασημικών», απαντώντας τους ότι την ίδια στιγμή ένα κύμα αποκρατικοποιήσεων σαρώνει τον πλανήτη και άρα δεν πρόκειται για φαινόμενο που έχει να κάνει μόνο με αδύναμες οικονομίες ή όσες βρίσκονται σε Μνημόνια.

Τέλος, πιστεύει πως η Αριστερά πρέπει να απελευθερώσει την κοινωνία από τον κρατισμό, ο οποίος κατατρώει κάθε δημιουργική πρωτοβουλία στην Ελλάδα. Το κράτος δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να είναι παραγωγός προϊόντων, ούτε μπορεί και ούτε πρέπει να εξασφαλίζει ευνοϊκότερους όρους εργασίας για τους ημετέρους λέει ο Πιτσιόρλας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από