Με μεγάλη δυσκολία και… σπρώξιμο από τη διαιτησία, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 3-1 της Σοσιεδάδ στο «Μπερναμπέου», για τη 17η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αξιοποίησε το ένα από τα δύο πέναλτι που κέρδισαν οι «μερένγκες» στο α’ μέρος. Στην πρώτη περίπτωση που ήταν… εφεύρεση του διαιτητή, στο 24΄, ο Πορτογάλος έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ, ενώ οι Βάσκοι είδαν τον ρέφερι να τους αρνείται πέναλτι στο ξεκίνημα του αγώνα, σε ανατροπή του Γιονάτας από τον Πέπε, και παράλληλα έχασαν με σοβαρούς τραυματισμούς τους Αγκιρέτσε και Κανάλες. Τελικά ο Ρονάλντο σκόραρε στο δεύτερο πέναλτι (κι αυτό αυστηρό) στο 42′ ανοίγοντας το σκορ.

Έστω κι έτσι η Σοσιεδάδ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 49′ με τον Μπρούμα αλλά ένα εξαιρετικό βολέ του Ρονάλντο μετά από κόρνερ του Μαρσέλο (67′) κι ένα γκολ του Λούκας Βάθκεθ (87′), χάρισε τη νίκη στη Ρεάλ και έδωσε «ανάσα» στον Ράφα Μπενίτεθ, που και πάλι αποδοκιμάστηκε έντονα.

Η Μπαρτσελόνα νίκησε 4-0 τη Μπέτις στο ματς στο οποίο ο Μέσι συμπλήρωσε 500 συμμετοχές με τη φανέλα της. Οι μπλαουγκράνα πάντως, είχαν την εύνοια της διαιτησίας, καθώς το πέναλτι στην εξέλιξη του οποίου άνοιξαν το σκορ ήταν εφεύρεση του διαιτητή! Το εκτέλεσε ο Νεϊμάρ η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Βέρτερμαν σκόραρε με αυτογκόλ. Ο Μέσι σημείωσε το 2-0 στο 33′ και το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε στο β’ μέρος με δύο γκολ του Σουάρες (46′ και 83′).

Με δύο γκολ των Κορέα (88′) και Γκριεζμάν (90′), η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε εκτός έδρας την Ράγιο Βαγιεκάνο 2-0. Σπουδαία εκτός έδρας νίκη και για την Μπιλμπάο, καθώς με γκολ του Ραούλ Γκαρθία (71′) επικράτησε 1-0 της Θέλτα.

Σε άλλα ματς: Λεβάντε-Μάλαγα 0-1, Σεβίλλη-Εσπανιόλ 2-0, Εϊμπαρ-Σπόρτιγκ Χιχόν 2-0, Χετάφε-Λα Κορούνια 0-0.