Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, έστειλε επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, για το θέμα των μέτρων ασφαλείας των κεντρικών γραφείων του κόμματος στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 50.

«Επανερχόμαστε, γιατί παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αντιμετωπισθεί μια κατάσταση που έχει καταστεί ιδιαίτερα επικίνδυνη, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα», αναφέρει η Φώφη Γεννηματά και επισημαίνει ότι «η διπλή επίθεση με μολότοφ, που έγινε στα γραφεία μας το βράδυ της Κυριακής 13/12, ήταν η τελευταία μιας μεγάλης σειράς επιθέσεων, επαναλαμβανόμενων κατά πυκνά διαστήματα και με αύξουσα συχνότητα και επικινδυνότητα την τελευταία περίοδο».

Η κ. Γεννηματά τονίζει ότι το ιστορικό των επιθέσεων με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, των περιπτώσεων των τρομοκρατικών επιθέσεων σε βάρος των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των συχνότατων απειλών, το γνωρίζει άριστα η ηγεσία της Αστυνομίας. Παρόλα αυτά, αναφέρει, «το Σχέδιο Προστασίας που οι αρμόδιοι εκπόνησαν, έχει εγκαταλειφθεί».

«Μιλούμε εις‘‘ώτα μη ακουόντων’’»

Αφού επαναλαμβάνει τις μέχρι τώρα ενέργειες που έχει κάνει προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ΕΛΑΣ, καταλήγει: «Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, δεν έχει ληφθεί καμιά απολύτως μέριμνα. Φαίνεται ότι μιλούμε εις ‘‘ώτα μη ακουόντων’’ (…). Θέλω να υπογραμμίσω, για μια ακόμα φορά, ότι οι καταστάσεις που δημιουργούνται ενέχουν σοβαρότατους κινδύνους, όχι μόνο για τις εγκαταστάσεις μας αλλά, κυρίως, για τους εργαζομένους μας, για τους πολίτες που μπαινοβγαίνουν στα γραφεία μας, για τα στελέχη μας και για τους ίδιους τους αστυνομικούς που είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια των γραφείων μας.

»Γι’ αυτό, είναι ανάγκη να ξαναδείτε συνολικά το σοβαρό αυτό θέμα, συνεκτιμώντας την ιδιαιτερότητα και την επικινδυνότητα της υπόθεσης. Πριν θρηνήσουμε θύματα και πριν οι ευθύνες γίνουν ασήκωτες», καταλήγει στην επιστολή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.