Το Ημερολόγιο της Pirelli για το 2016 που παρουσιάστηκε και φέτος σε εκπροσώπους του Τύπου, αποτελεί την 43ης έκδοση της μεγάλης εταιρείας ελαστικών. Πίσω από αυτό η Annie Leibovit που είναι μία από τις πιο διάσημες φωτογράφους και προσωπογράφους των ΗΠΑ.

Οι φετινές πρωταγωνίστριες του ημερολογίου είναι διαφορετικών ηλικιών, προέρχονται από διαφορετικούς χώρους και έχουν διαφορετικές καριέρες η κάθε μία. Όπως και στην περίπτωση των πρώτων ημερολογίων της δεκαετίας του ‘60 και, πιο πρόσφατα, στο Ημερολόγιο του 2002 (Peter Lindbergh) ή του 2008 (Patrick Demarchelier) και το Ημερολόγιο του 2013 (Steve McCurry), δεν υπάρχουν καθόλου γυμνά.

Ένα ημερολόγιο με διασημότητες

Στο Ημερολόγιο της Pirelli, όπως αναφέρει και η ίδια η εταιρεία, για το 2016 πρωταγωνιστούν 13 δυναμικές γυναίκες, η κάθε μία από τις οποίες έχει ξεχωρίσει για τα επαγγελματικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, αθλητικά και καλλιτεχνικά επιτεύγματά της: η ηθοποιός Yao Chen, η πρώτη Κινέζα Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), η Ρωσίδα top model Natalia Vodianova, ιδρύτρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης Naked Heart Russia, η παραγωγός Kathleen Kennedy, Διευθύντρια της Lucasfilm και μία από τις ισχυρότερες προσωπικότητες του Hollywood, η συλλέκτρια έργων τέχνης και προστάτιδα των τεχνών Agnes Gund (με την εγγονή της Sadie Rain Hope-Gund).

Eπίσης, συμμετέχουν η επίτιμος Πρόεδρος του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Ν. Υόρκη, η τενίστρια Serena Williams, Νο1 στην κόσμο, η αναγνωρισμένη κριτικός και συγγραφέας Fran Lebowitz, η Πρόεδρος της Ariel Investments, Mellody Hobson, που υποστηρίζει φιλανθρωπικά projects στο Σικάγο, η σκηνοθέτις Ava DuVernay, δημιουργός ταινιών όπως η Selma – υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Φωτογραφίας το 2015, η blogger Tavi Gevinson, ιδρύτρια του Style Rookie και του online περιοδικού Rookie, η Ιρανή Εικαστική καλλιτέχνις Shirin Neshat, η καλλιτέχνις, μουσικός και ηθοποιός Yoko Ono, η τραγουδίστρια Patti Smith, από τα μεγαλύτερα ονόματα της ροκ μουσικής όλων των εποχών και η ηθοποιός και κωμικός Amy Schumer.