Σε αιφνιδιαστικό κλείσιμο της οδού Σταδίου προχώρησαν εργαζόμενοι στα πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας, διεκδικώντας την παράταση των προγραμμάτων και την εξασφάλιση σταθερής δουλειάς με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν πανελλαδική απεργία και όπως αναφέρουν αγωνίζονται, για κατάργηση κάθε ενοικιαζόμενης προσωρινής και ελαστικής εργασίας και ζητούν μόνιμο προσωπικό στους δήμους και σε όλο το δημόσιο.

Η σημερινή κινητοποίηση γίνεται με την υποστήριξη της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ, με την αγωνιστική τους δράση να παίρνει από την επόμενη εβδομάδα άλλη μορφή, με καταλήψεις κτιρίων των δήμων αλλά και την τοποθέτηση σκηνών, μέσα στις οποίες, όπως τονίζουν, είναι αποφασισμένοι να κάνουν Χριστούγεννα.

Από την μεριά της, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους την προηγούμενη εβδομάδα τόνισε ότι το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας αντίκειται στις κείμενες νομικές διατάξεις και στις υπάρχουσες εγκρίσεις προγραμμάτων της ΕΕ.

Την απεργία προκήρυξε και καλύπτει συνδικαλιστικά η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς οι εργαζόμενοι απασχολούνται στους δήμους με πεντάμηνη σύμβαση, η οποία λήγει στο τέλος του έτους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από