Εως 3.000 κουτιά με φάρμακα χορηγούνται καθημερινά σε ανασφάλιστους πολίτες που τα έχουν ανάγκη μέσα από το κοινωνικό φαρμακείο της ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».

Παράλληλα, προσφέρονται δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στην Αττική ή σε δυσπρόσιτες περιοχές και πραγματοποιούνται χιλιάδες εμβολιασμοί σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Τους τελευταίους 12 μήνες, η Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί βασικό εταίρο της «Αποστολής», προωθώντας  πρωτοβουλίες με στόχο την παροχή βοήθειας σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Με βασικό μήνυμα «Κανένας συνάνθρωπος μας χωρίς φαγητό, στέγη, γιατρό και φάρμακα», το έργο της «Αποστολής» αφορά στην κάλυψη βασικών αναγκών στήριξης, επιβίωσης και περίθαλψης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ενδεικτικά διανέμονται καθημερινά 10.000 μερίδες φαγητού σε 77 ενορίες και 8.500 άπορες οικογένειες λαμβάνουν «δέματα αγάπης» με τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους.

Επίσης, το 2014 μέσω των «κοινωνικών παντοπωλείων» 26.600 άνθρωποι σε Αθήνα αλλά και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, είχαν πρόσβαση σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Η «Αποστολή» δραστηριοποιείται παράλληλα στην εκπαίδευση και στους τομείς του πολιτισμού, του περιβάλλοντος, των νέων τεχνολογιών μέσα από τον σχεδιασμό, τη διαχείριση και την υλοποίηση προγραμμάτων με αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Η Τράπεζα Πειραιώς, μέσα από κοινές εθελοντικές δράσεις, με τη παροχή τεχνογνωσίας και τεχνικής υποστήριξης στα μέλη της «Αποστολής», και με οικονομική ενίσχυση, συνδράμει καθημερινά την «Αποστολή».

Για την επόμενη χρονιά η Τράπεζα Πειραιώς σχεδιάζει με την «Αποστολή» νέες δράσεις. Αξιοποιώντας πλήρως το δίκτυο της Τράπεζας ενημερώνονται επιπλέον πελάτες, συνεργάτες και προμηθευτές για τις ανάγκες που προκύπτουν και τους τρόπους που μπορούν να βοηθήσουν.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση περισσότερων ανθρώπων, πελατών, όπως επίσης εταιρειών και οργανισμών που θα συνεισφέρουν στο έργο της «Αποστολής». Με χορηγίες, δωρεές, προσφορά σε κατάλληλο εξοπλισμό, αλλά και με τη συμμετοχή εθελοντών σε δράσεις που διοργανώνονται, επιδιώκουν να συμβάλουν στην άμβλυνση ζητημάτων που προκαλεί η ανθρωπιστική κρίση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από